Campings Bern

Bij kamperen in Bern denk je al gauw aan de stad Bern. Toch draait een kampeervakantie in dit deel in Zwitserland helemaal niet alleen maar om de eeuwenoude stad. Ja, je gaat het oude centrum van Bern vast wel bezoeken, maar er is nog zoveel meer te beleven op de campings in Bern!

Kamperen in Bern

Wie gaat kamperen in Bern verblijft in het westelijke gedeelte van Zwitserland, ook wel Espace Mittelland genoemd. Dit vlakke tot heuvelachtige gebied is een populaire regio. Het grootste gedeelte van de bevolking woont immers in Espace Mittelland. Met de machtige Alpen in het zuiden en de Jura in het noordwesten (op de grens met Frankrijk) is er voor zowel de actieve, als de minder actieve kampeerder voldoende te doen op de campings in Bern.

Campings Bern

De campings in de regio Bern liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Je vindt er bijvoorbeeld campings rondom de bekende meren in Bern zoals het meer van Neuchâtel, het meer van Biel, de Thuner See en de Brienzer See. Uiteraard zijn er ook campings in Bern te vinden die rondom de gelijknamige stad zijn gesitueerd. Wat je ook zoekt in een kampeervakantie in Zwitserland: de campings in Bern bieden het!

Doorgaans kun je prima met je eigen kampeermiddel terecht bij de campings in Bern. Je huurt dan een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Er zijn echter ook campings in Bern te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Dat is kamperen in Bern zonder de lasten. Je ondervindt alleen de lusten van een kampeervakantie in deze prachtige Zwitserse regio!

Vakantie in Bern

Zoals bovenaan deze pagina al is gesteld: je kampeervakantie in Bern is meer dan alleen de gelijknamige stad. Met de campings die verspreid liggen over de gehele regio kun je vrijwel alle kanten uit en is er een breed scala aan mogelijkheden.

Zo zijn de meren in de warmere maanden van het jaar geliefde vakantiebestemmingen voor families met kinderen, maar ook voor watersportliefhebbers. Je kunt er naar hartenlust varen, zeilen of windsurfen, maar natuurlijk ook lekker luieren op de strandjes aan de meren.

Het Espace Mittelland rondom Bern is ideaal voor liefhebbers van wandelingen en fietstochten. Je vindt er de mooiste wandel- en fietsroutes langs de prachtige meren, bosrijke gebieden en pittoreske dorpjes en stadjes. Je kijkt je ogen uit en schiet werkelijk de mooiste vakantiekiekjes tijdens de fiets- en wandeltochten.

Wie de stad Bern op een bijzondere manier wilt ontdekken moet de stad in de zomer bezoeken. Onder het motto “Bern rollt” stelt de gemeente gratis fietsen, kinderfietsen, electro-bikes en skateboards ter beschikking. Perfect voor de kampeerders die de fiets niet meenemen naar de campings in Bern.

De stad zelf kent een rijke historie en dit is zeker terug te zien wanneer je de stad bezoekt. Het oude centrum van Bern is immers niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Bern.

Verder is kamperen in Bern natuurlijk ook vooral genieten van de rust, stilte en de natuur. De frisse berglucht doet een ieder goed en wie zichzelf nog meer wilt verwennen bezoekt natuurlijk een wellness centrum of een kuuroord. Vrijwel in de gehele regio vind je plekken waar je optimaal tot rust kunt komen en heerlijk kunt ontspannen. Het is al met al dan ook niet zo vreemd dat de campings in Bern jaarlijks duizenden bezoekers mogen verwelkomen. Je raakt simpelweg niet uitgekeken op deze prachtige regio in het westelijke gedeelte van Zwitserland!

Meer weten over Bern?