Campings Neuchâtel

De campings in Neuchâtel liggen in het westen van Zwitserland op de grens met Frankrijk. Vooral het prachtige meer van Neuchâtel trekt kampeerders naar de campings hier, maar ook in de rest van de regio is er meer dan voldoende te beleven. Het is dan ook niet zo vreemd dat zoveel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Neuchâtel!

Kamperen in Neuchâtel

Wie gaat kamperen in Neuchâtel verblijft in één van Zwitserland’s mooiste regio’s: het Espace Mittelland. In het gebied wat tussen de Jura en de Alpen ligt kun je genieten van de prachtige natuur, veel (sportieve) activiteiten beoefenen en eeuwenoude stadjes en dorpjes bezoeken. De campings in Neuchâtel liggen allemaal in een geweldige omgeving en zijn goed bereikbaar met de eigen camper of caravan.

Campings Neuchâtel

De campings in Neuchâtel liggen goed verspreid over de regio. Zo vind je er een aantal campings die direct aan het meer van Neuchâtel zijn gesitueerd en ook campings die op een steenworp afstand van de stad Neuchâtel liggen. Ook zijn er campings in Neuchâtel te vinden die in de buurt van het Jura gebergte zijn gesitueerd. Ideaal voor de actieve kampeerder!

Bij de meeste campings in Neuchâtel huur je een staanplaats voor je eigen kampeermiddel. Je kunt dus gewoon met de camper, caravan of tent op pad gaan. Er zijn echter ook campings rondom Neuchâtel waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken tijdens je kampeervakantie zodat je van alle gemakken voorzien bent. Voor ieder soort kampeerder is er dan ook altijd wel een camping in Neuchâtel te vinden die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Neuchâtel

De kampeervakantie in Neuchâtel staat vooral in het teken van de beeldschone natuur en de verfrissende berglucht. Wie tot rust wilt komen tijdens de kampeervakantie en wilt genieten van een overweldigend aanbod aan landschappen en vergezichten, zit in Neuchâtel helemaal goed.

Ook voor de actieve vakantieganger is er genoeg te beleven. Je kunt in Neuchâtel bijvoorbeeld prima wintersporten. Er zijn zelfs een aantal campings die dichtbij een skigebied zijn gesitueerd. ’s Winters stap je dan al snel de pistes op, maar in de maanden waarin de sneeuw verdwenen is kun je met de kabelbanen naar boven om de mooiste wandelingen uit te stippelen. Ook ‘heftigere’ activiteiten zoals mountainbiken, bergbeklimmen, parasailen, raften en kanoën zijn prima te beoefenen in Neuchâtel.

Het Meer van Neuchâtel loont zich bij uitstek voor watersportactiviteiten zoals zeilen en zelfs (wind)surfen! Het meer is het grootste meer wat in zijn geheel in Zwitserland ligt. Het meer van Genève is weliswaar groter, maar ligt deels in Frankrijk. In totaal omvat het Meer van Neuchâtel de kantons Neuchâtel, Fribourg, Vaud en Bern. Je kunt vanuit hier dan ook alle kanten uit!

Noemenswaardig is natuurlijk Neuchâtel zelf. Het stadje ligt direct aan het meer en bevat meerdere interessante bezienswaardigheden zoals het kasteel van Neuchâtel, de promenade langs het meer, de haven en het stadhuis.

Ook zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op de campings Neuchâtel is het middeleeuwse Estavayer-le-Lac. De gemeente ligt aan de zuidoever van het meer van Neuchâtel en is volgens archeologische vondsten al sinds 4000 voor Christus bewoond.

Eén ding is in ieder geval zeker als je gaat kamperen in Neuchâtel: je gaat je geen seconde vervelen op de campings hier!

Meer weten over Neuchâtel?