Campings Zuid-Holland

Wie gaat kamperen op de camping in Zuid-Holland kiest natuurlijk bewust voor een bijzonder veelzijdige vakantie. In Zuid-Holland is zoveel te zien, doen en te beleven; dat krijg je vrijwel nooit in 1 kampeervakantie gepland. Wissel prachtige natuurgebieden af met de drukte van steden als Rotterdam, Den Haag en Leiden en ontdek hoe veelzijdig Zuid-Holland als kampeerregio is!

Kamperen in Zuid-Holland

Als je gaat kamperen in Zuid-Holland zul je tijd tekort komen. Gegarandeerd. In deze heerlijke kampeerregio aan de Noordzee kun je je vakantie net zo gek maken als je zelf wilt. Geniet op de camping zelf, stap op de fiets en verken de polders, bloemenvelden en bruisende steden of wandel heerlijk door het duingebied. Toch liever een uitstapje maken naar een andere kampeerregio? Ook geen probleem, want Noord-Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland zijn prima te bereiken vanaf de campings in Zuid-Holland.

Campings Zuid-Holland

De campings in Zuid-Holland liggen verspreid over de gehele provincie, waardoor ieder type kampeerder wel een camping in Zuid-Holland zal vinden die volledig aansluit bij de persoonlijke behoefte. Kies bijvoorbeeld voor een camping nabij het strand of boek een camping dicht bij grote steden als Leiden, Den Haag of Rotterdam als je meer van de drukte van de stad houdt.

Doorgaans huur je bij de campings in Zuid-Holland een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook voldoende campings te vinden waar je de mogelijkheid hebt om een bungalow, tent of sta-caravan te huren op de accommodatie zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Zuid-Holland

Tijdens je kampeervakantie kan het zomaar zijn dat je ’s ochtends op het strand ligt en ’s middags op het binnenhof in Den Haag zit te lunchen. Bezoek de stad waar onze regering is gezeteld en ontdek de vele monumenten, musea en andere bezienswaardigheden die Den Haag te bieden heeft. Bekijk de website van het VVV Den Haag voor de belangrijkste trekpleisters, want dit zijn er teveel om hier te benoemen.

Een bezienswaardigheid in Den Haag die wél apart het benoemen waard is, is Madurodam. Ontdek de verhalen van Nederland in het miniatuurland waar met uiterste precisie de belangrijkste kenmerken van ons land zijn nagebouwd. Erg leuk om te doen met de kinderen, maar ook zonder kinderen zeker het bezoeken waard.

Voor de kampeerders die met de kinderen op de camping in Zuid-Holland staan mag een bezoek aan attractieparken Duinrell en Drievliet niet ontbreken. Ga in de engste achtbanen en attracties en neem vervolgens een verfrissende duik in het spectaculaire Tikibad.

Wie op de camping in Zuid-Holland verblijft zal ook een bezoek aan havenstad Rotterdam niet mogen overslaan. Alleen de skyline van Rotterdam is het bekijken al meer dan waard (vooral ’s avonds), maar wie echt wilt genieten gaat natuurlijk richting het havengebied om de vele boten en schepen in alle soorten en maten te bekijken. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan vooral mee op een rondvaartboot door de haven van Rotterdam. Je zult je ogen uitkijken!

Het moge intussen duidelijk zijn: tijdens je vakantie op de camping in Zuid-Holland zul je tijd tekort komen om alle bijzondere bezienswaardigheden en attracties die de regio te bieden heeft te bezoeken. Het is dan ook niet voor niets dat veel campingliefhebbers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Zuid-Holland.

Meer weten over Zuid-Holland?