Campings Limburg

Kamperen in Limburg is vertoeven te midden van glooiende heuvellandschappen en Limburgse gezelligheid. Vanaf de camping in Limburg is een uitstapje naar het buitenland (Duitsland, België en Luxemburg) zo gemaakt, maar eigenlijk voelt kampeerregio Limburg zelf al een beetje als vakantie vieren in het buitenland. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Limburg!

Kamperen in Limburg

Limburg heeft het wat dat betreft als kampeerregio allemaal: een prachtige natuur die uitstekend wandelend of fietsend verkend kan worden, grote steden, gezellige authentieke dorpjes en vooral een zeer gemoedelijke sfeer. Wie gaat kamperen op de camping in Limburg zal verrast worden van de hoge mate van gastvrijheid van de Limburgers en met volle teugen meegenieten van het bourgondische leven zoals ze dat alleen in het zuiden van Nederland kennen.

Campings Limburg

De campings in Limburg liggen goed verspreid over de provincie zodat er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden is die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en wensen. Of je nu liever van de drukte houdt en wat dichter bij een grote stad wilt verblijven of toch eerder rust en natuur prefereert; je vindt het op de camping in Limburg.

Doorgaans kun je bij de meeste campings een staanplaats huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar bij een aantal campings in Limburg is het ook mogelijk om ter plaatse een tent, stacaravan of bungalow te huren indien je hier zelf niet over beschikt.

Vakantie in Limburg

Met temperaturen die vrijwel altijd net een paar graden hoger liggen dan in andere kampeerregio’s in Nederland, is Limburg een heerlijke provincie om de kampeervakantie door te brengen.

Niet alleen het weer zit vaak mee tijdens je vakantie in Limburg, er is ook nog eens meer dan voldoende te zien en te beleven. Veel vakantiegangers die op de camping in Limburg staan bezoeken vaak als eerste de hoofdstad van de provincie: Maastricht.

Slenter door de intieme straatjes in de binnenstad en plof na een dagje winkelen en je ogen uitkijken neer op één van de gezellige terrasjes aan het Vrijthof. Bezienswaardigheden die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Maastricht zijn onder meer de Sint-Servaasbasiliek, de Helpoort, het door Pieter Post ontworpen stadhuis en de kasteelruïne Lichtenberg.

Limburg is sowieso de streek waar de meeste kastelen van Nederland zijn te vinden en mocht je hier interesse in hebben mag je eigenlijk de kastelen van Valkenburg en Hoensbroek ook niet overslaan tijdens je vakantie in Limburg.

Combineer in Valkenburg dan ook direct je bezoek aan de kasteelruïne met een bezoekje aan de grotten in Valkenburg. Mocht je meer van relaxen en ontspannen houden ligt het bekende wellnesscomplex Thermae2000 letterlijk om de hoek. Een afzakkertje neem je natuurlijk op één van de gezellige en zonovergoten terrassen in het intieme binnenstadje van Valkenburg.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan tijdens je verblijf op de camping in Limburg is het drielandenpunt in Vaals. Beklim de uitkijktoren die er staat (of neem gewoon de lift) en geniet van het overweldigende uitzicht wat je vanaf de toren hebt.

Behalve veel historie en belangrijke gebouwen kun je in Limburg natuurlijk ook prima city hoppen. Sittard, Geleen, Heerlen, Venlo en Roermond zijn allen steden die het bezoeken absoluut waard zijn. De echte shoppers mogen daarbij de designer outlet in Roermond uiteraard niet links laten liggen tijdens hun vakantie op de camping in Limburg.

Wie een veelzijdige vakantie zoekt in eigen land zit in kampeerregio Limburg dan ook zeker goed, want het is bijna onmogelijk om alle bezienswaardigheden en activiteiten in 1 vakantie in te plannen. Ga je gewoon volgend jaar nog een keer naar een camping in Limburg!

Meer weten over de activiteiten in Limburg?