Campings Franse Alpen

De campings in de Franse Alpen liggen in het oosten tot zuidoosten van Frankrijk in de populaire kampeerregio’s Rhône-Alpes en de Côte d’Azur. Aan de oostkant grenst de kampeerregio aan Zwitserland en Italië. Kamperen in de Franse Alpen kan het gehele jaar door. ’s Winters zoeken vooral de wintersportliefhebbers de regio op vanwege de grote sneeuwzekerheid en ’s zomers kun je juist rekenen op een heerlijk zonnetje en temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 30 graden. Het is dan ook niet voor niets dat de campings in de Franse Alpen het hele jaar door goed bezocht worden.

Kamperen in de Franse Alpen

Wie gaat kamperen in de Franse Alpen heeft keuzes te over. De machtige Alpen staan garant voor plezier voor jong en oud. Je kunt er bijvoorbeeld het gehele jaar door uitstekend skiën, snowboarden en langlaufen, want een aantal skigebieden in de Franse Alpen is gesitueerd op gletsjers. Hartje zomer op de lange latten? Dat is kamperen in de Franse Alpen!

Campings Franse Alpen

De campings in de Franse Alpen liggen verspreid over de gehele regio. Zo vind je er campings in het noorden aan het prachtige meer van Genève, maar ook in het uiterste zuiden vlakbij Nice en Marseille waar de Middellandse Zee nooit ver weg bij de campings in de Franse Alpen vandaan is. Bij de meeste campings in de Franse Alpen huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in de Alpen in Frankrijk die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Franse Alpen

De campings in de Franse Alpen beschikken vaak over ruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Oost-Frankrijk af.

Het spreekt voor zich dat je in het berglandschap tal van activiteiten kunt beoefenen. De sportieve kampeerder gaat dan ook niet alleen maar wintersporten, maar ook flinke bergwandelingen maken of misschien zelfs wel bergbeklimmen. Je vindt in de Franse Alpen namelijk één van de hoogste bergen van Europa (Mont Blanc) en deze trekt jaarlijks talloze mensen naar de regio. Thrillseekers kunnen zich op de wilde rivieren in de Franse Alpen ook flink uitleven: raften, kanoën en kajakken zijn hier aan de orde van de dag. De echte adrenaline junkies springen natuurlijk met parachute en al de diepte in, want er zijn diverse plekken waar je kunt parasailen en paragliden.

De natuur is prachtig in de Franse Alpen, maar er zijn diverse steden die ook niet op de to-do list mogen ontbreken tijdens je kampeervakantie. Bezoek bijvoorbeeld Grenoble aan de voet van de Alpen. De stad herbergt diverse middeleeuwse gebouwen zoals het beroemde La Bastille. Zeker het bezoeken waard, net als de magische grotten in het Nationaal Park van Chartreuse.

Het zal je niet verbazen dat de Franse Alpen als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen in dit prachtige gedeelte van Frankrijk. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in de Franse Alpen.

Meer weten over de Franse Alpen?