Campings Rhône-Alpes

Op de campings in Rhône-Alpes kun je avontuurlijke vakanties beleven. Helemaal in het oosten van Frankrijk tegen Zwitserland en Italië aan ligt deze veelzijdige kampeerregio ingeklemd tussen Franche-Comté, Bourgondië, Auvergne, Languedoc-Rousillon en Provence-Alpes-Côtes d’Azur. De sportieve kampeerder weet al jarenlang de gang te vinden naar de vele campings in Rhône-Alpes, want echt overal in de nabije omgeving van de campings in de Franse Alpen kun je allerlei outdoor activiteiten ondernemen.

Kamperen in Rhône-Alpes

Wie gaat kamperen in Rhône-Alpes weet dat het een avontuurlijke kampeervakantie gaat worden. Paardrijden, raften, kanoën, kajakken, bergbeklimmen of golfen, het is hier allemaal mogelijk. Sportieve gezinnen verkennen de bossen met de mountainbike om vervolgens tot rust te komen op de campings in Rhone-Alpes. Voor diegene die een actieve vakantie willen afwisselen met ontspannen activiteiten is deze regio ook zeer geschikt. Je kunt een verfrissende duik nemen in het zwembad van de camping of in één van de meren in Rhône-Alpes. Met zoveel natuur om je heen krijg je echt het back to nature gevoel.

Campings Rhône-Alpes

In Rhône-Alpes kun je kiezen uit verschillende soorten campings. Je hebt de mogelijkheid om echt back to basic te gaan of om te genieten van uitgebreide campingfaciliteiten. Wat voor soort camping je ook zoekt, de campings in Rhone-Alpes liggen allemaal midden in de natuur. Om je heen vind je bergtoppen, prachtige meren en vele bossen. Het stressvolle leventje thuis verdwijnt hier als sneeuw voor de zon. De frisse lucht, het zonnetje en de rust zorgen voor pure onthaasting. Het is dan ook goed toeven op de campings in Rhône-Alpes.

Vakantie in Rhone-Alpes

In de nabije omgeving van de campings in Rhône-Alpes staat de bekende berg de Mont-Blanc. Je hoeft niet per se van bergbeklimmen, mountainbiken, raften, kanoën, skiën, snowboarden of deltavliegen te houden om je prima te vermaken rondom de berg. Ontdek de pittoreske dorpjes in de omgeving en verlekker je aan ultieme vergezichten.

In het plaatsje Chamonix kun je een ritje maken met de Tramway du Mont-Blanc. Tevens is deze plaats ook de plek waar je kunt deltavliegen. Is dit toch iets te spannend? Met de lift kun je bergopwaarts en genieten van het prachtige uitzicht onder het genot van een drankje. Het meer van Genève en het meer van Annecy zijn prachtige meren om te bezoeken tijdens je verblijf. Je kunt er heerlijk wandelen en natuurlijk watersport beoefenen. Ook de rivier de Ardèche, waar je prima kunt raften, is een bezoekje waard tijdens de kampeervakantie op de campings in Rhône-Alpes.

Als je toch even de drukte van de stad op wilt zoeken tussen al dit natuurgeweld, bezoek je natuurlijk Lyon. De Notre-Dame de Fourvière is een prachtig bouwwerk dat fier boven de stad prijkt en slechts één van de ontelbare bezienswaardigheden die je kunt bewonderen in deze historische stad waarvan onder andere het centrum op de werelderfgoedlijst van UNESCO voorkomt.

Al met al is Rhône-Alpes een kampeerregio waar ieder type kampeerder aan zijn of haar trekken komt en daarom is het niet zo vreemd dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in deze bijzondere regio in het zuiden van Frankrijk.

Meer weten over Rhône-Alpes?