Campings Bourgondië

Wil je in een populaire wijnstreek kamperen? Dat kan op één van de campings in Bourgondië, ook wel Bourgogne genaamd. Deze regio staat niet alleen bekend om haar bijzondere witte- en rode wijnen, maar ook om de vele fiets- en wandelmogelijkheden. Deze beroemde wijnstreek wordt ingeklemd door andere populaire kampeerregio’s in Frankrijk als Centre, Auvergne, Rhône-Alpes, Franche-Comté, Champagne-Ardennen en Ile de France. De omgeving wordt gekenmerkt door de vele wijngaarden, riviertjes en een prachtig berggebied. De paden in deze regio zijn goed onderhouden waardoor het een genot is om het gebied per fiets te verkennen tijdens je kampeervakantie op de campings in Bourgondië.

Kamperen in Bourgondië

Je kunt het beste in de lente of zomer kamperen in Bourgondië. Door het landklimaat beleef je hier heerlijke zomers op de campings, maar in de herfst en in de winter kan het er behoorlijk fris zijn. Wanneer de temperaturen stijgen, neem je een verkoelende duik in het zwembad van de camping en als de avond valt, kun je genieten van de streekgerechten Bouef de Bourgougnon en Crème de Cassis. Natuurlijk mag een glas wijn niet ontbreken als je in deze streek kampeert.

Campings Bourgondië

Je kunt op verschillende soorten campings in Bourgondië verblijven. De luxe campings zijn voorzien van grote zwembaden en bieden vele faciliteiten om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Je kunt ook kiezen voor een eenvoudige camping, waar je alleen de basics vindt. Voor ieders budget en wensen is in Bourgondië wel een geschikte camping te vinden. Neem de fiets en wandelschoenen mee, want je kunt in de omgeving prachtige fiets- en wandeltochten maken.

Vakantie in Bourgondië

De campings in Bourgondië hebben niet alleen vele faciliteiten die je kampeervakantie erg aangenaam maken, maar je kunt vanuit je kampeerplek ook talloze leuke uitstapjes maken. Met grote steden als Dijon en Auxerre in de buurt kun je fijn winkelen en genieten van de Franse streekgerechten, maar natuurlijk ook talloze belangrijke bezienswaardigheden bewonderen. In de plaats Châteuneuf-en-Auxois kun je het imposante kasteel bezoeken dat je van heinde en verre al ziet staan. De Rots van Solutré, gelegen in de wijnstreek Mâconnais, is echt een higlight van deze kampeerregio en is zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf op de campings in Bourgondië.

De Morvan is een prachtig natuurpark waar je mooie meren en kleine riviertjes vindt in het bergachtig massief. Je kunt hier paardrijden, wandelen, kanoën en mountainbiken. De outdoor sporter, maar ook de natuurliefhebber kan zich hier urenlang vermaken. De campings in Bourgondië zijn onderling erg verschillend, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen. De natuur in deze kampeerregio is overweldigend mooi en nooit ver weg.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de campings in Bourgondië ieder jaar opnieuw, door meer mensen bezocht worden voor een heerlijke kampeervakantie in deze fijne streek van Frankrijk.

Meer weten over Bourgondië?