Campings Île-de-France

De campings in Île-de-France zijn gesitueerd in het noorden van Frankrijk en worden omringd door populaire Franse kampeerregio’s als Picardië, Hoog-Normandië, Centre, Bourgondië en Champagne-Ardennen. Je kunt dan ook letterlijk alle kanten uit tijdens je kampeervakantie op de campings in Île-de-France!

Kamperen in Île-de-France

Wie gaat kamperen in Île-de-France verblijft natuurlijk in de regio waar hoofdstad Parijs is gevestigd, maar je doet Île-de-France te kort als je zou zeggen dat Parijs het enige bijzondere is aan de kampeerregio. Middenin het glooiende groene landschap van Île-de-France kun je bijvoorbeeld ook heerlijk wandelen en fietsen. Tijdens de wandel- en fietstochten kom je talloze kastelen, prachtige tuinen en schitterende parken tegen. Een uitstapje naar Parijs is echter wel een absolute must-do tijdens je kampeervakantie op de campings in Île-de-France.

Campings Île-de-France

De campings in Île-de-France liggen verspreid over de gehele regio. Zo vind je er campings die middenin de stad Parijs zijn gesitueerd, maar ook rustige campings in prachtige natuurgebieden buiten de drukte van de stad. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Île-de-France die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Île-de-France kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Île-de-France waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Île-de-France.

Vakantie in Île-de-France

De campings in Île-de-France beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Frankrijk.

Wandelen en fietsen zijn geliefde bezigheden onder kampeerders die Île-de-France bezoeken. Er zijn diverse mooie routes te vinden die je langs de mooiste plekjes in de regio voeren. Voor historie en mooie gebouwen hoef je dan ook niet per se in de hoofdstad te zijn. Onderweg kom je beeldschone kastelen en tuinen tegen. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige paleis van Versailles of het betoverende Château de Fontainebleau.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Île-de-France vind je in kunstenaarsdorp Auvers-sur-Oise. Verschillende beroemde kunstenaars brachten tijd door in het plaatsje. De bekendste is misschien nog wel onze eigen Vincent van Gogh, die hier maar liefst 70 schilderijen (waaronder enkele tot de belangrijkste van zijn gehele oeuvre worden gerekend) produceerde. Zowel Vincent, als zijn broer Theo van Gogh liggen begraven op de begraafplaats in Auvers-sur-Olise. In de Auberge Ravoux (werkplaats van van Gogh) is tegenwoordig een klein museum ingericht. Zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op de campings in Île-de-France.

Wanneer je gaat kamperen in Île-de-France kun je er niet omheen: je gaat Parijs bezoeken. De stad van de liefde staat bol van de bezienswaardigheden. Het zijn er teveel om op te noemen. Je ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden hier en het zal nog knap lastig worden om alle toeristische trekpleisters te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Île-de-France.

Al met al biedt Île-de-France als kampeerregio meer dan alleen een citytrip aan wereldstad Parijs en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in deze bijzondere streek in het noorden van Frankrijk.

Meer weten over Île-de-France?