Campings Hoog-Normandië

De campings in Hoog-Normandië liggen in het noordwesten van Frankrijk en worden omringd door populaire Franse kampeerregio’s als Laag-Normandië, Picardië, Île-de-France en Centre. Haute-Normandië, zoals de regio door de Fransen wordt genoemd, is een geliefde vakantiebestemming onder kampeerders die van natuur, cultuur, historie en lekker eten houden. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Noord-Normandië.

Kamperen in Hoog-Normandië

Wie gaat kamperen in Noord-Normandië verblijft in een streek van Frankrijk met een enorm rijke historie. Nog niet zo lang geleden landden de Geallieerden hier (6 juni 1944), maar de geschiedenis van Normandië gaat veel verder terug. Zo zul je er bijvoorbeeld sporen vinden van de hertog van Normandië, Willem de Veroveraar, die in 1066 Engeland veroverde. Aan kunst, cultuur en historie dan ook geen gebrek tijdens je kampeervakantie op de campings in Noord-Normandië.

Campings Hoog-Normandië

De campings in Noord-Normandië liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er diverse gezellige (familie)campings aan de schitterende kust van Normandië, maar ook wat dieper landinwaarts zul je fijne campings tegenkomen in Noord-Normandië. Bij de meeste campings in Normandië huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je zult ook een aantal campings in Noord-Normandië vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Noord-Normandië die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Hoog-Normandië

De campings in Normandië beschikken veelal over meer dan voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie uitstekend op de camping zelf te vermaken, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal af naar het noorden van Frankrijk.

Op de campings in Noord-Normandië die aan de kust zijn gesitueerd geniet je natuurlijk van een echte zon-zee-strandvakantie. Het klimaat is er aangenaam, de stranden zijn geweldig en de kustlijn van Normandië is er één uit duizenden. Je maakt er de mooiste wandelingen en fietstochten, maar je kunt er uiteraard ook prima watersporten. Een bezienswaardigheid die je aan de kust verder niet mag missen zijn de landingsplaatsen van de Geallieerden tijdens D-Day. De stranden Ouistreham, Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach, Utahd Beach en Pointe du Hoc zijn allen erg belangrijk geweest ten tijde van operatie Overlord.

Door de gehele regio zul je bezienswaardigheden tegenkomen die verwijzen naar deze donkere periode in de geschiedenis van de mensheid, maar er zijn nog tal van andere toeristische trekpleisters die absoluut het bezoeken waard zijn tijdens je kampeervakantie op de campings in Noord-Normandië. Wat te denken van maar liefst 4 werelderfgoed-monumenten als het prachtige Mont-Saint-Michel (klein rotsachtig getijdeneiland met een middeleeuwse abdij), het tapijt van Bayeux uit de 11e eeuw (borduurwerk van 70 meter lang dat de slag bij Hastings in 1066 uitbeeldt), het centrum van havenstad Le Havre dat door de architect Auguste Perret na de Tweede Wereldoorlog in modernistische stijl werd heropgebouwd en de vestingwerken van Vauban in Saint-Vaast-la-Hougue en op het eiland Tatihou. Andere bekende toeristische trekpleisters in Normandië zijn verder nog het huis en de tuin van de Franse schilder Claude Monet in Giverny en de klippen van Étretat.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Hoog-Normandië een bijzondere kampeerregio is en alles in huis heeft om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen op de campings in dit historische stukje Frankrijk. Het is dan ook niet gek dat er ieder jaar opnieuw steeds meer mensen richting de campings in Noord-Normandië trekken!

Meer weten over Hoog-Normandië?