Campings Picardië

De campings in Picardië liggen in het noordwesten van Frankrijk en strekken zich uit van de kust nabij Hoog-Normandië en Noord-Nauw van Calais tot Parijs nabij populaire kampeerregio’s als CentreÎle de France en Champagne-Ardennen. Picardie, zoals de Fransen de streek noemen, is een veelzijdige kampeerregio waarin je kunt genieten van een heerlijke kampeervakantie aan de kust, maar net zo gemakkelijk tot rust kunt komen in het glooiende achterland wat bedekt is met bossen, akkers en talloze waterwegen.

Kamperen in Picardië

Wie gaat kamperen in Picardië verblijft in een streek met een rijke historie. De regio wordt ook wel als de bakermat van de Gotiek gezien en vooral in plaatsen als Amiens, Beauvais en Laon vind je diverse beroemde kathedralen in Gotische stijl die absoluut het bezoeken waard zijn tijdens je verblijf op de campings in Picardië.

Campings Picardië

De campings in Picardië liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er campings in het uiterste westen aan de prachtige kust, maar ook campings verder landinwaarts op nog geen uur rijden van wereldstad Parijs. Doorgaans huur je bij de campings in Picardië een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Picardië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Picardië

De campings in Picardië beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang uitstekend te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Frankrijk.

Op de campings in Picardië die aan of vlakbij de kust zijn gesitueerd geniet je natuurlijk van een echte zon-zee-strand vakantie. De 80 kilometer lange kuststrook met enkele prachtige kliffen staat garant voor vertier voor jong en oud. Je kunt er heerlijk luieren op het strand en watersport beoefenen, maar natuurlijk ook erg fijn wandelen en fietsen in een prachtige omgeving.

Wanneer je wat meer landinwaarts trekt ontdek je de glooiende heuvellandschappen van Picardië. Groene bossen, eindeloze akkers en vele herinneringen aan de tijd dat de Franse adel hier graag verbleef. De vele kastelen als Pierrefonds, Compiègne en Chantilly zijn er de stille getuigen van en zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Picardië.

Tijdens je kampeervakantie in Picardië kun je er niet omheen: overal in de streek vind je kunst, cultuur en historie. ‘De bakermat van de Gotiek’ herbergt diverse gebouwen die het bezoeken waard zijn. In steden als Amiens, Beauvais en Laon, maar ook Soissons en Noyon heb je de mogelijkheid om een aantal beroemde kathedralen te bezoeken en te bezichtigen, waarvan bijvoorbeeld de Cathédrale de Notre Dame in Amiens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Ook erg leuk om te doen tijdens je verblijf op de campings in Picardië is het bezoeken van hoofdstad Parijs. De stad van de liefde staat bol van de bezienswaardigheden en biedt dan ook voldoende vertier voor jong en oud. Een bezoek aan Disneyland Paris met de kinderen behoort uiteraard ook tot de opties tijdens je kampeervakantie in Picardië.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat Picardië als kampeerregio werkelijk alles in zich heeft om je een onvergetelijke kampeervakantie te bezorgen en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in deze prachtige streek in het noorden van Frankrijk.

Meer weten over Picardië?