Campings Champagne-Ardennen

De campings in Champagne-Ardennen liggen in het noorden van Frankrijk en grenzen aan populaire kampeerregio’s als Picardië, Île-de-France, Bourgondië, Franche-Comté, Lotharingen en ook nog eens aan de Belgische provincies Luxemburg en Namen. Je kunt dus letterlijk alle kanten op tijdens je kampeervakantie op de campings in Champagne-Ardenne.

Kamperen in Champagne-Ardennen

Wie gaat kamperen in Champagne-Ardennen verblijft in een kampeerregio die feitelijk niet meer bestaat. Sinds januari 2016 vormt Champagne-Ardennes samen met Elzas en Lotharingen de nieuwe regio Grand Est. Als vakantieganger zul je van deze wijziging weinig merken en het is dan ook gewoon flink genieten op de campings in Champagne-Ardenne.

Campings Champagne-Ardennen

De campings in Champagne-Ardennen liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je er campings in het heuvelachtige noorden op de grens met België, maar ook fijne (familie)campings in het meer glooiende zuiden van Champagne-Ardenne.

Bij de meeste campings kun je een staanplaats huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook campings in Champagne-Ardennen te vinden waarbij je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Champagne-Ardennes die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Champagne-Ardenne

De campings in Champagne-Ardennen beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie zoet te houden op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal af naar Noord-Frankrijk.

Champagne-Ardennen is een nog relatief onbekende vakantiebestemming en massatoerisme zoals we dat van andere populaire Franse kampeeregio’s kennen is er dan ook niet in Champagne-Ardennes.

Qua landschap is Champagne-Ardenne veelzijdig. In het noorden overheersen de dichte bossen in een heuvelachtig landschap. Kampeerders kunnen hier tijdens hun wandelingen zomaar opeens oog in oog staan met everzwijnen en herten. Liefhebbers van de natuur trekken daarom het liefst naar de campings in Champagne-Ardennen die in het noordelijke deel van de regio zijn gesitueerd.

Fietsers kunnen vooral in het zuidelijke gedeelte van Champagne-Ardennen hun hart ophalen. Hier gaan de rotsformaties over in een glooiend landschap wat prima verkend kan worden tijdens mooie fietstochten. Onderweg kom je eeuwenoude stadjes en dorpen tegen. Zo is Charleville-Mézières een prachtige stad aan de Maas. Ontdek de Place Ducale van Charleville, het Vieux Moulin en het beroemde marionettentheater waar de stad bekend om is.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid die je kunt verkennen tijdens je kampeervakantie op de campings in Champagne-Ardennes is hoofdstad van de regio, Epernay. De stad is historisch gezien het centrum van de champagneproductie en liefhebbers van een goed glaasje bubbels mogen de stad dan ook zeker niet overslaan tijdens hun vakantie hier.

In de historische stad Reims kun je maar liefst 3 toeristische trekpleisters bezoeken die terug te vinden zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO: De Cathédrale Notre-Dame de Reims, de romaanse basiliek van Sint-Rémi en het aartsbisschoppelijk paleis: het Paleis van Tau. Vooral de eerstgenoemde is van enorm historisch belang. In de kathedraal werden namelijk de koningen van Frankrijk gekroond en speelde de episode met Frans heldin Jeanne d’Arc zich hier af. Zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Champagne-Ardennen.

Al met al is Champagne-Ardennen een bijzondere kampeerregio en zul je je niet zo gauw vervelen tijdens je kampeervakantie in deze noordelijke streek in Frankrijk.

Meer weten over Champagne-Ardennen?