Campings Elzas

De kleinste regio van Frankrijk, de Elzas oftewel Alzac, ligt in het uiterste oosten van het land. De kampeerregio’s Lotharingen en Franche-Comté liggen hier pal naast. Doordat deze regio nabij Zwitserland en Duitsland ligt, zie je hier veel Duitse invloeden terug. Een kampeervakantie naar deze kampeerregio is geschikt voor het hele gezin. Wijnliefhebbers kunnen genieten van de vele wijngaarden en de heerlijke wijnen die voortkomen uit de Elzasstreek. In de prachtige omgeving van de Vogezen vind je talloze wandelroutes en in deze kampeerregio vind je ook nog eens de hoogste concentratie aan fietsroutes. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Elzas.

Kamperen in Elzas

De sprookjesachtige omgeving met weelderige bossen, kleine riviertjes en meren zijn adembenemend. Je ontwaakt tijdens je kampeervakantie in de Elzas midden in de natuur, waar je eindeloos kunt fietsen, wandelen of paardrijden. De beste tijd om in deze kampeerregio te verblijven, is in de lente of in het voorjaar. In de wintermaanden kan het hier, door het landklimaat, erg koel zijn. In de directe omgeving van de campings in Elzas kun je het natuurgebied in trekken of uitstapjes maken naar de vele burchten en pittoreske stadjes.

Campings Elzas

Om een ultieme wijnreis te bleven kun je neerstrijken op de campings in Elzas, waar je geniet van alle campingfaciliteiten en tussendoor de vele wijngaarden kunt bezoeken. De Riesling, Pinot Noir, Muscat en de Pinot Gris zijn bekende wijnsoorten die uit deze streek komen. Niet alleen aan de wijnliefhebbers is gedachtop de campings in Elzas, maar ook kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op de campings hier. Heerlijk zwemmen in het zwembad op de camping, in de boomklimparken klauteren en klimmen en de vele kastelen bezoeken, zijn slechts een greep uit alle mogelijkheden tijdens de kampeervakantie op de campings in Elzas.

Vakantie in Elzas

De campings in Elzas beschikken vaak over meer dan voldoende faciliteiten om je een vakantielang uitstekend te vermaken op de campings zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het noordoosten van Frankrijk.

De valleien, hoge heuvels, meren en dichtbegroeide bossen in Elzas nodigen uit tot lange wandelingen in het uitgestrekte landschap. Bij de VVV kantoren kun je terecht voor uitgestippelde wandelroutes in de Vogezen en de nabije omgeving. Paardenliefhebbers kunnen urenlang paardrijden en fietsers kunnen naar hartenlust fietsen of mountainbiken. In het Zuidoosten vind je de Kleine Camargue van de Elzas. In dit ongerepte natuurgebied leven nog veel wilde dieren. In het regionale natuurpark kun je goed fietsen en wandelen.

De bekendste burcht is de Haut Koeningsbourg. De grootste ruïne van de regio is Hohlandsbourg. Kinderen kunnen zich niet alleen vermaken tijdens een burchten- en kastelentour, maar ze kunnen ook echte bergapen bewonderen bij de Apenberg, Montagne des Signes. Het peperkoekenmuseum waar het bekende koekenmannetje te zien, is mag natuurlijk ook niet ontbreken op het lijstje tijdens de kampeervakantie op de campings in Elzas.

Meer weten over de Elzas?