Campings Vogezen

Zowel de rustzoeker, als de actieve kampeerder geniet van een heerlijke vakantie op de campings in de Vogezen. Dit bergmassief wordt ook wel de Vosges genoemd en loopt in Frankrijk door de kampeerregio’s Elzas, Franche-Comté en Lotharingen tot aan het Zwarte Woud in Duitsland. In de omgeving van de campings in de Vogezen vind je een prachtig berglandschap waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Mountainbikers kunnen mountainbiken door de heuvelachtige bossen en crossen over de vele bospaadjes. Gezinnen kunnen in de regio Lotharingen uitstapjes maken naar de vele attractieparken die deze kampeerregio te bieden heeft. Er is dan ook voor jong en oud genoeg te beleven op de campings in de Vogezen.

Kamperen in de Vogezen

Kamperen op de campings in de Vogezen betekent kamperen in alle rust in de ongerepte natuur. Je ontwaakt op de camping te midden van al het groen met het gefluit van de vogels op de achtergrond. De beste tijd om de Vosges te bezoeken is tijdens de lente- en zomerperiode. De temperaturen zijn dan erg aangenaam en je kunt outdoor activiteiten afwisselen met lekker luieren aan het verkoelende water van de riviertjes of het zwembad op de camping.

Campings Vogezen

Campings in Vogezen zijn geschikt voor jong en oud. Kinderen vermaken zich prima in het zwembad van de camping en kunnen in de bossen vrij rondrennen en fietsen. Vanaf de campings kun je tientallen uitstapjes maken naar mooie steden zoals Metz of Nancy, maar je kunt ook kiezen voor talloze outdoor activiteiten. Kanoën, kajakken of paardrijden kan hier uitstekend. In de omgeving van de Elzas kun je eeuwenoude burchten bekijken en natuurlijk de Elzasser wijnen proeven. Je zult je dan ook geen moment vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings in de Vogezen.

Vakantie in de Vogezen

De campings in de Vogezen beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantielang uitstekend op de camping zelf te vermaken, maar daarvoor reis je natuurlijk niet naar het noorden van Frankrijk.

Buiten alle sportieve activiteiten die je in het berglandschap kunt ondernemen, betekent een vakantie op de campings in Vogezen goed tot rust komen, maar ook het ondernemen van uitstapjes.

In de kunststad Epinal vind je bijvoorbeeld het kasteel van Epinal en de Basiliek Saint Maurice. In Metz bezoek je natuurlijk het Centre Pompidou-Metz en na zoveel mooie kunst te hebben bewonderd, loop je vast ook nog even door naar de Kathedraal van Metz. Metz is een bruisende stad waar je naast het bewonderen van kunst, cultuur en historie ook goed kunt winkelen en dineren.

Nancy staat bekend als de Art Nouveau stad, vanwege de Art Nouveau huizen die hier te vinden zijn. Deze middeleeuwse stad heeft een prachtig plein, namelijk de Place Stanislas. Het plein wordt bezocht door vele toeristen en veelvuldig gefotografeerd. Een stukje verderop vind je nog een andere toeristische trekpleister, Place de la Carrière. Samen met het derde plein, Place d’Alliance vormt het gebied één groot voetgangersgebied en staat daarmee dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Eén ding is zeker als je voor een camping kiest in de Vogezen: je hoeft je nimmer een moment te vervelen in deze prachtige regio in het noorden van Frankrijk.

Meer weten over de Vogezen?