Campings Zwarte Woud

Helemaal in het zuidwesten van Duitsland, in de deelstaat Baden-Württemberg en tegen de grenzen van Frankrijk en Zwitserland, ligt de sprookjesachtige kampeerregio het Zwarte Woud (Schwarzwald op z’n Duits). Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied en middelgebergte van Duitsland en een verblijf op de camping in Schwarzwald is zoals de verhalen van de gebroeders Grimm doen vermoeden: een sprookje.

Kamperen in het Zwarte Woud

Wie gaat kamperen in het Zwarte Woud ziet bomen zo ver als hij kan kijken, af en toe onderbroken door een van de bergtoppen die het landschap verfraaien. De Feldberg is de hoogste met zijn 1493 meter en dit verraadt ook direct dat het Zwarte Woud naast een mooi natuurgebied, ook nog eens een heerlijk skigebied is in de winter.

Campings Zwarte Woud

Het mag geen verrassing zijn dat de meeste campings in het Zwarte Woud in een ‘woud’ zijn gesitueerd. Wandelingen door het bosrijke gebied start je dan ook gewoon direct vanaf de camping. Bij de meeste campings in het Zwarte Woud kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings ‘im Schwarzwald’ kun je ook een accommodatie op het complex zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie op de campings in het Zwarte Woud.

Vakantie in Schwarzwald

De campings in het Zwarte Woud beschikken over meer dan voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Duitsland om de gehele vakantie op de campings zelf rond te hangen.

Wandelingen, fietstochten of eventueel motorritten start je direct vanaf de campings in het Zwarte Woud. Onderweg kom je de mooiste vergezichten tegen. Vergeet dan ook vooral je camera niet om de weidse uitzichten te vereeuwigen.

Ondanks twee prachtige natuurparken en een overvloed aan natuurgeweld weten kampeerders zich ook op andere manieren te amuseren tijdens hun verblijf op de campings in het zwarte woud. Watersport bijvoorbeeld, want de Titisee en de Schluchsee bieden uitstekende mogelijkheden om te duiken, surfen en zwemmen.

Het water speelt ook op een andere manier een rol in het Zwarte Woud. De vele kuuroorden en wellnesscentra zijn er de stille getuigen van. Heerlijk om jezelf te verwennen na een flinke wandeling of een dagje burchten, kastelen en kloosters spotten.

Je verblijf op de camping in het Zwarte Woud is natuurlijk niet compleet als je Freiburg im Breisgau niet hebt bezocht. De universiteitsstad geldt als de hoofdstad van het Zwarte Woud en herbergt tal van bijzondere bouwwerken, panden en musea. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn er teveel om op te noemen. Je ontdekt ze op de officiële website van de stad.

Al met al heeft het Zwarte Woud als kampeerregio alles in zich om je kampeervakantie onvergetelijk te maken en daarom is het niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor de campings in het Zwarte Woud.

Meer weten over het Zwarte Woud?