Campings Baden-Württemberg

Gelegen in het zuiden van Duitsland met omliggende kampeerregio’s als Beieren, Allgäu, Rijnland Palts, Hessen, het Zwarte Woud en natuurlijk Frankrijk en Zwitserland in de directe omgeving vinden we de populaire vakantiebestemming Baden-Württemberg. Ontdek zelf waarom deze kampeerregio talloze kampeerders ieder jaar opnieuw doet besluiten een camping te boeken in Baden-Württemberg!

Kamperen in Baden-Württemberg

Wie gaat kamperen in Baden-Württemberg doet dit veelal vanwege de prachtige natuur die je hier zult vinden en de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen of fietsen, maar in het nabijgelegen Bodenmeer kun je ook prima watersportactiviteiten beoefenen. Kuuroorden en wellness centra zul je hier ook meer dan voldoende vinden en zo is er voor iedereen wel wat te beleven in deze prachtige kampeerregio in het zuiden van Duitsland. Je zult je dan ook niet snel vervelen tijdens je verblijf op de camping in Baden-Württemberg.

Campings Baden-Württemberg

De campings in Baden-Württemberg liggen goed verspreid over de regio, maar allen in een mooie natuuromgeving. Wandel- en fietstochten start je dan ook gewoon vanaf de camping in Baden-Württemberg.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Baden-Württemberg een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar een aantal campings in Baden-Württemberg bieden je ook de mogelijkheid om een sta-caravan, tent of bungalow ter plaatse te huren.

Zo is er voor ieder type kampeerder altijd wel een camping in Baden-Württemberg te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Baden-Württemberg

Je hoeft je tijdens je vakantie op de camping in Baden-Württemberg nooit te vervelen. Je vindt er tal van mooie fiets- en wandelroutes die je langs de mooiste plekjes in de kampeerregio voeren.

Watersportliefhebbers gaan natuurlijk naar de Bodensee (Bodenmeer) waar ze naar hartenlust kunnen zeilen, waterskiën of windsurfen. Met het milde klimaat wat in Baden-Württemberg heerst is het heerlijk toeven in en op het water.

Dit milde klimaat tref je overigens alleen in de maanden april tot oktober. In de wintermaanden verandert Baden-Württemberg namelijk in waar wintersportwalhalla en kun je hier prima skiën, snowboarden en langlaufen.

Tijdens je verblijf op de camping in Baden-Württemberg kun je een bezoek aan provinciehoofdstad Stuttgart natuurlijk niet overslaan. In deze (wereld)stad is zo ontzettend veel te doen en te beleven; je zou er op zich al een vakantie mee kunnen vullen. Kijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden de wikipedia pagina over Stuttgart eens.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Baden-Württemberg als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud te bieden en heeft en het dan ook niet zo gek is dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Baden-Württemberg!

Meer informatie over Baden-Württemberg?