Campings Allgäu

Gelegen in de Duitse kampeerregio’s Baden-Württemberg en Beieren en vlakbij de grens van Oostenrijk, ligt het sprookjesachtige Allgaü. De campings in Allgäu zijn omgeven door groene bossen, bloeiende alpenweiden en kristalheldere bergmeertjes. Tenminste, van eind april tot het najaar, want van december tot eind april verandert Allgäu in een heus wintersportparadijs en is de kampeerregio een sneeuwzeker skigebied.

Kamperen in Allgäu

Liefhebbers van een prachtige natuur en sportieve activiteiten weten de campings in Allgäu goed te vinden. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door de bergen en tal van sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, zeilen, waterskiën of windsurfen. Het Bodenmeer is namelijk nooit ver verwijderd vanaf je camping in Allgäu.

Campings Allgäu

De campings in Allgaü liggen goed verspreid over het gebied, maar allen in een prachtige natuuromgeving. Wandel- of fietstochten start je dan ook gewoon direct vanaf de camping in Allgäu.

Bij de meeste campings in Allgäu huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Allgäu te vinden waar je ter plaatse een sta-caravan, tent of bungalow kunt huren.

Zo is er voor ieder type kampeerder altijd wel een camping in Allgäu te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Allgäu

Tijdens je vakantie op de camping in Allgäu is er voldoende te beleven voor jong en oud. Maak een wandeling op je eigen niveau: van een relaxte wandeling door het glooiende landschap of een pittige bergwandeling van berghut naar berghut.

Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er zijn in Allgäu tal van mooie fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes uit deze kampeerregio voeren.

Watersportliefhebbers trekken natuurlijk naar de Bodensee (bodenmeer). Je kunt hier zwemmen en verschillende watersporten beoefenen. Met het milde klimaat is het hier dan ook heerlijk toeven in de schone frisse berglucht.

Liefhebbers van historie en cultuur mogen de verschillende romantische sprookjeskastelen, burchten en barokke kerken die je hier zult vinden natuurlijk niet overslaan tijdens hun vakantie op de camping in Allgäu. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse stadje Fussen met de bekende kastelen Schloss Neuschwanstein en Hohenschwangau of trek naar Ottobeuren om één van de bekendste benedictijnenabdijen van Duitsland te ontdekken.

Ook het plaatsje Lindau is het bezoeken meer dan waard. Gelegen op een eilandje in het Bodenmeer herbergt ‘het Venetië van Schwaben’ tal van historische gebouwen en gezellige terrasjes.

Naast alle (sportieve) activiteiten die Allgäu te bieden heeft kunnen kampeerders hier ook heerlijk tot rust komen in de vele kuuroorden die je in de kampeerregio zult vinden. De uitstekende luchtkwaliteit, het heldere water en de genezende baden zijn een prima basis voor een ware kuurvakantie. Je hoeft daarvoor niet per se naar een speciale kuurcamping; veel campings in Allgäu bieden wellness faciliteiten aan.

Wie een kampeervakantie zoekt die bol staat van de mogelijkheden zit op een camping in Allgäu uitstekend op zijn plaats. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in dit zuidelijkste stukje Duitsland.

Meer weten over Allgäu?