Campings Bodenmeer

In het zuiden van Duitsland, aan de grens met Oostenrijk en Zwitserland vinden we in kampeerregio Baden-Würtemberg, het Bodenmeer, of op z’n Duits: Bodensee. Het Bodenmeer is het grootste meer van Duitsland en biedt vertier voor jong en oud. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een kampeervakantie op de camping aan het Bodenmeer.

Kamperen aan het Bodenmeer

Wie gaat kamperen aan het ‘drie-landen-meer’ geniet van een oase aan rust en een flinke overdosis aan natuurschoon. Het Bodenmeer wordt omringd door een prachtige natuuromgeving en het meer zelf is uitermate geschikt voor watersportliefhebbers. Watersportliefhebbers en liefhebbers van natuur en rust weten de campings aan het Bodenmeer dan ook altijd goed te vinden.

Campings Bodenmeer

Het zal je niet verbazen dat alle campings aan het Bodenmeer direct gesitueerd zijn aan de Bodensee. Je kunt dus gewoon met de handdoek onder de arm vanaf de camping richting de strandjes rondom het meer wandelen. Bij de meeste campings aan het Bodenmeer huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar een aantal campings aan het Bodenmeer bieden je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping aan het Bodenmeer te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie aan het Bodenmeer

Eén ding is zeker als je vakantie gaat vieren aan het Bodenmeer: je vakantie is nooit saai! Wie in de winter naar de campings aan het Bodenmeer trekt kan gerust de lange latten meenemen. Het gebied verandert in een waar wintersport walhalla waar je heerlijk kunt skiën, langlaufen of snowboarden. In de zomermaanden doet de natuur haar werk en geniet je van overweldigende vergezichten en groene bergtoppen. Het decor met de indrukwekkende bergtoppen van de Alpen op de achtergrond laat ieders mond open vallen van verbazing.

Watersporten is goed mogelijk op het Bodenmeer. Je kunt er varen, zeilen, windsurfen en tal van andere activiteiten beoefenen. Natuurlijk nodigt het meer ook gewoon uit voor een frisse duik na een dagje bakken op de fijne zandstrandjes rondom het meer.

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in deze kampeerregio. Met maar liefst 250 kilometer aan fietspaden kun je de mooiste routes uitstippelen rondom het Bodenmeer en wie de grens over wilt kan via de Bodensee-radweg eenvoudig naar Zwitserland of Oostenrijk.

Ook liefhebbers van cultuur zijn op hun plek aan het Bodenmeer. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse Konstanz waar je tal van historische gebouwen kunt bekijken en bezoek dan ook zeker de 11e eeuwse kathedraal die de ware blikvanger hier is. Ook de steden Friedrichshaven en Bregenz zijn het bezoeken meer dan waard. In de laatstgenoemde tref je in de zomermaanden het wereldberoemde openluchttheater waarbij het podium als een klein eiland in het Bodenmeer ligt. Tijdens de festiviteiten worden diverse opera’s, musicals en operettes opgevoerd.

Het zal inmiddels geen geheim meer voor je zijn dat de campings aan het Bodenmeer vertier voor jong en oud bieden en een regelrechte garantie bieden op een heerlijke vakantie op de camping in het zuiden van Duitsland!

Meer weten over het Bodenmeer?