Campings Beieren

In het zuiden van Duitsland aan de grens met Oostenrijk vinden we kampeerregio Beieren (Bayern op z’n Duits). Kamperen in Beieren valt te omschrijven in één woord: avontuur! Er is hier immers zoveel te zien en te beleven dat je je nooit hoeft te vervelen tijdens je verblijf op de camping in Beieren.

Kamperen in Beieren

Beieren is een grote kampeerregio en de landschappen in de provincie zijn dan ook zeer afwisselend. In het noorden en midden kun je bijvoorbeeld genieten van ontspannen wandelingen en fietstochten in het glooiende heuvellandschap en laagland, maar in het zuiden kun je het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt door pittige bergwandelingen of fietstochten in de Alpen in te plannen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de historie en cultuur die je in de dorpen en steden zult vinden in Beieren.

Campings Beieren

De campings in Beieren liggen mooi verspreid over het gebied. Voor ieder type kampeerder is er dan ook wel een camping in Beieren te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Beieren huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar je zult ook een aantal campings in Beieren vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse kunt huren.

Vakantie in Beieren

Eigenlijk is het niet mogelijk om alle bezienswaardigheden in Beieren in 1 kampeervakantie te bezoeken. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Beieren, simpelweg omdat ze niet uitgekeken raken.

Natuurlijk kun je er heerlijk wandelen en fietsen, bijvoorbeeld in het Beierse woud. Er zijn tal van mooie wandelroutes en fietstochten te vinden die je langs de mooiste natuurgebieden voeren. Deze prachtige natuur is natuurlijk ook erg interessant voor liefhebbers van wellness en kuuroorden; je zult in de gehele regio diverse centra vinden. De frisse berglucht is dan ook een waar genot en doet iedere vakantieganger goed.

Waar je ook komt in Beieren; cultuur en historie is overal te vinden. De kampeerregio herbergt tal van eeuwenoude steden, bijzondere kerken en sprookjesachtige kastelen. Zo zijn de kastelen Schloss Neuschwanstein en Hohenschwangau in Allgäu absoluut de moeite waard om te gaan bezichtigen tijdens je verblijf op de camping in Beieren.

Een bezoek aan wereldstad München hoort er natuurlijk ook bij tijdens je kampeervakantie in Beieren. In deze stad is zoveel te bekijken; hier zou je op zich al een vakantie aan kunnen wijden. Bekijk voor alle belangrijke en onmisbare bezienswaardigheden de officiële website van de stad. Andere interessante steden en dorpen die het bezoeken meer dan waard zijn, zijn onder meer Aschaffenburg, Augsburg, Bamberg, Bayreuth, Ingolstadt, Kempten, Landshut, Neurenberg (Nürnberg), Oberstdorf en Würzburg.

Het zal je intussen niet meer verbazen dat een kampeervakantie in Beieren ontzettend veelzijdig is en een regelrechte garantie is op een vakantie die bol staat van de activiteiten en bezienswaardigheden. Vervelen zul je je dan ook niet gauw tijdens je verblijf op de camping in Beieren!

Meer weten over Beieren?