Campings Beierse Woud

In de provincie Beieren (Bayern) in Duitsland aan de grens van Oostenrijk vinden we de populaire kampeerregio het Beierse Woud. Wie gaat kamperen in het Beierse Woud doet dit veelal vanwege de prachtige ongerepte natuur die je hier zult vinden. Een verblijf op de camping in het Beierse Woud doet dan ook ieders gezondheid goed!

Kamperen in het Beierse Woud

Kamperen in het Beierse Woud is verblijven in het grootste bos van Europa. Het bos wordt ook wel het ‘dak van Europa’ genoemd en het is dan ook niet voor niets dat je hier heerlijk tot rust kunt komen. Hier kan de natuur nog rustig haar gang gaan en kun jij genieten van tal van activiteiten in de gezonde buitenlucht tijdens je verblijf op de camping in het Beierse Woud.

Campings Beierse Woud

De campings in het Beierse Woud liggen goed verspreid over de regio, maar allen in een prachtige natuuromgeving. Wandeltochten en mooie fietsroutes start je dan ook gewoon direct vanaf de camping in het Beierse Woud.

Bij de meeste campings in het Beierse Woud huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je zult in het Beierse Woud ook een aantal campings vinden waar je een tent, bungalow of sta-caravan ter plaatse kunt huren. Zo vindt ieder type kampeerder wel een camping die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in het Beierse Woud

Je vakantie in het Beierse Woud hoeft niet alleen te bestaan uit uitrusten in de overweldigende natuur. Je kunt hier tal van (sportieve) activiteiten beoefenen. Zo verandert in de wintermaanden de kampeerregio in een waar wintersport walhalla waar je naar hartenlust kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Wanneer de laatste sneeuw verdwenen is kun je er goed te voet of fietsend op uit. Er zijn tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes in de omgeving voeren. Tijdens je tochten door Nationaal Park Bayerische Wald heb je kans om verschillende (wilde) dieren te spotten als lynxen, valken, otters, hoenen, uilen, reeën en zwijnen. Op sommige campings in het Beierse Woud heb je zelfs kans om deze dieren op het campingterrein tegen te komen!

Dwars door het Beierse Woud stroomt de rivier de Donau. Langs deze rivier liggen onder meer de universiteitssteden Passau en Regensburg die beiden het bezoeken zeker waard zijn. Laat je verbazen door de vele kerken, kloosters en kathedralen die je hier zult vinden. Bekijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden de officiële websites van Passau en Regensburg.

Wie toe is aan een vakantie waarin je én tot rust kunt komen én voldoende activiteiten kunt ondernemen, zit op een camping in het Beierse Woud al met al prima op z’n plek!

Meer weten over het Beierse Woud?