Campings Rijnland-Palts

Niet ver van de grens met Nederland vinden we in zuid Duitsland de bijzonder populaire kampeerregio Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz op z’n Duits). Dit stukje Duitsland staat bekend om de glooiende heuvels, oude stadjes, kronkelende rivieren en talloze wijngaarden. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Rijnland-Palts.

Kamperen in Rijnland-Palts

Wie gaat kamperen in Rijnland-Palts hoeft niet heel ver te rijden om zich in een compleet andere omgeving te begeven. De kampeerregio grenst aan onder meer Frankrijk, Luxemburg, België, Nederland, Saarland, Noordrijn-Westfalen, Hessen en Baden-Württemberg. Vanwege de ligging van de kampeerregio hoef je je dan ook geen enkel moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Rheinland-Pfalz.

Campings Rijnland-Palts

De campings in Rijnland-Palts liggen mooi verspreid over de regio, maar allen in of vlakbij de prachtige natuur die je hier vindt. Bij de meeste campings in Rheinland-Pfalz huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je kunt bij een aantal campings in Rijnland-Palts ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt hier dan ook wel een geschikte camping die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Rijnland-Palts

De campings in Rheinland-Pfalz beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je gaat natuurlijk niet helemaal in Duitsland op vakantie om de gehele vakantie op de camping in Rijnland-Palts door te brengen.

Wandelen en fietsen zijn erg geliefde bezigheden onder vakantiegangers in Rijnland-Palts. De vele mooie wandel- en fietsroutes voeren je langs de meest bijzondere plekjes in de regio waarbij je onderweg de rivieren de Moezel en de Saar ongetwijfeld zult tegenkomen.

Langs deze rivieren vind je een overvloed van romantische stadjes en idyllische Duitse dorpjes. Een aanrader wanneer je in Rijnland-Palts verblijft is het bezoeken van één van de wijngaarden die je in het gebied zult tegenkomen. Deelnemen aan een wijnproeverij is dan ook een absolute must!

Mocht alle rust en de overweldigende natuur je na een tijdje gaan vervelen, zijn steden als Koblenz, Trier, Frankfurt am Main en Bonn goed te bereiken vanaf de campings in Rijnland-Palts. De steden bieden allen voldoende bekijks. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn er teveel om op te noemen. Je ontdekt ze door op de betreffende stad te klikken.

Al met al is Rijnland-Palts een kampeerregio die alles in zich heeft om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en is het dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen een camping in Rheinland-Pfalz boeken voor hun (zomer)vakantie!

Meer weten over Rijnland-Palts?