Campings Noordrijn-Westfalen

In het westen van Duitsland, direct aan de grens met Nederland vinden we de populaire kampeerregio Noordrijn-Westfalen (Nordrhein-Westfalen op z’n Duits). Noordrijn-Westfalen grenst aan Nederlandse provincies als Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Je hoeft dan ook nooit ver te rijden om op de camping in Noordrijn-Westfalen te arriveren.

Kamperen in Noordrijn-Westfalen

Wie gaat kamperen in Noordrijn-Westfalen ontdekt al snel dat dit één van de mooiste kampeerregio’s van Duitsland is. De tegenstrijdigheid is hier groot, want ondanks dat Nordrhein-Westfalen het dichtstbevolkte gebied van Duitsland is vind je hier nog tal van stille natuurjuweeltjes. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Noordrijn-Westfalen.

Campings Noordrijn-Westfalen

De campings in Noordrijn-Westfalen liggen mooi verspreid over de kampeerregio, maar veelal in een mooie groene omgeving. Bij de meeste campings in Nordrhein-Westfalen huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je zult ook een aantal campings in Noordrijn-Westfalen vinden waar je een accommodatie ter plaatse kunt reserveren en zodoende van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type vakantieganger wel een geschikte camping in Nordrhein-Westfalen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Noordrijn-Westfalen

De campings in Noordrijn-Westfalen beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang op de camping zelf te kunnen vermaken, maar je gaat natuurlijk niet in Duitsland op vakantie om de gehele vakantie op de camping rond te hangen.

De optimaal aangelegde voet- en fietspaden verraden al een beetje dat het hier uitstekend wandelen en fietsen is. Er zijn in Noordrijn-Westfalen tal van wandel- en fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio brengen en je kennis laten maken met gebieden als het Münsterland, Sauerland, de Eifel en het Teutoberger Wald.

In Noordrijn-Westfalen vind je naast een beeldschone natuur en de nodige rust ook de drukte van de stad. Steden als Dortmund, Essen, Duisburg, Düsseldorf, Leverkusen, Möndchengladbach en Keulen (Köln) zijn eigenlijk allemaal het bezoeken waard en het zal dan ook nog flink puzzelen worden hoe je dit allemaal in 1 kampeervakantie gaat inplannen. Klik op de steden om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, want dit zijn er teveel om hier te benoemen.

Al met al is er één ding wat vast staat als je kiest voor een kampeervakantie in Noordrijn-Westfalen: je zult je nooit en te nimmer een moment vervelen tijdens je verblijf op één van de campings in Nordrhein-Westfalen!

Meer weten over Noordrijn-Westfalen?