Campings Münsterland

Net over de Nederlandse grens vinden we in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de populaire kampeerregio Münsterland. Münsterland is de culturele regio rondom de stad Münster waar je het echte Duitsland zult ontdekken. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings in Münsterland trekken.

Kamperen in Münsterland

Wie gaat kamperen in Münsterland zal qua landschappen veel gelijkenissen met Nederland ontdekken. Niet gek ook, want het gebied grenst aan Nederlandse provincies als Overijssel en Gelderland. Het is dan ook heerlijk wandelen en fietsen in Münsterland waarbij je overal oude kloosters, kerken en kastelen zult tegenkomen. Münsterland is een uitstekende locatie voor kampeerders die houden van rust, natuur en historie en cultuur.

Campings Münsterland

De campings in Münsterland liggen goed verspreid over de regio waarbij het merendeel van de campings in bosrijke omgevingen is gesitueerd. Slechts 1 camping ligt vlakbij de stad Münster.

Bij de meeste campings in Münsterland huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings in Münsterland te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse kunt huren. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping te vinden in Münsterland die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Münsterland

De campings in Münsterland beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie te vermaken, maar je gaat natuurlijk niet naar Duitsland op vakantie om de hele vakantie op de camping door te brengen.

In het relatief vlakke gebied is wandelen en fietsen een populaire bezigheid onder kampeerders. De goed onderhouden en bewegwijzerde fietspaden verraden al dat Münsterland gericht is op fietstoerisme. Je vindt hier de mooiste wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de regio brengen.

In Münsterland vind je veel terug van de rijke geschiedenis van het gebied. Overal kom je oude kastelen, kloosters en burchten tegen. Burg Hülshoff en Schloss Ahaus zijn hier mooie voorbeelden van en eigenlijk mag je deze dan ook niet overslaan tijdens je verblijf op de camping in Münsterland.

Tijdens je vakantie in Münsterland trek je natuurlijk ook naar de enige grote stad in de kampeerregio: Münster. Münster is een historische Hanzestad met idyllische pleinen, karakteristieke huizen, arcaden en diverse gebouwen in Gotische bouwstijl zoals het historische stadhuis. Bekijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden de officiële website van de stad Münster.

Al met al biedt Münsterland als kampeerregio alles wat je van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en zul je je geen moment hoeven te vervelen tijdens je verblijf op één van de campings in Münsterland.

Meer weten over Münsterland?