Campings Sauerland

In de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen vinden we de populaire kampeerregio het Sauerland. Het Sauerland wordt ook wel het ‘Land van duizend bergen’ genoemd en het is hier dan ook heerlijk wandelen en fietsen. Mocht je in de winter richting het Sauerland trekken, neem dan de lange latten mee want plaatsen als Winterbergen en Willingen veranderen ’s winters in een waar wintersportwalhalla!

Kamperen in het Sauerland

Wie gaat kamperen in het Sauerland wordt altijd omringd door de toppen en dalen van het middelgebergte hier in Duitsland. De natuur is er prachtig en vraagt er om om al wandelend of fietsend ontdekt te worden. In het Sauerland vind je ook een flink aantal riviertjes, beekjes en meren en daardoor is het Sauerland als kampeerregio ook bijzonder populair onder liefhebbers van watersport. En het mooiste: alles ligt binnen handbereik van de campings in het Sauerland.

Campings Sauerland

De campings in het Sauerland liggen goed verspreid over de regio, maar allemaal wel in een groene en bergachtige omgeving. De vele wandel- en fietsroutes die je hier vindt start je dan ook gewoon vanaf één van de campings in het Sauerland.

Bij de meeste campings in het Sauerland huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je kunt bij een aantal campings ook terecht voor de huur van een accommodatie ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in het Sauerland die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van eenieder.

Vakantie in het Sauerland

De campings in het Sauerland beschikken allemaal over voldoende faciliteiten om je een gehele kampeervakantie uitstekend te vermaken op de camping zelf, maar je gaat natuurlijk niet op vakantie naar Duitsland om de hele kampeervakantie op de camping door te brengen.

Wandelen en fietsen zijn geliefde activiteiten in het Sauerland. Je vindt er tal van mooie wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in de regio voeren. Zoals gezegd kun je onderweg even stoppen voor een frisse duik in één van de vele meertjes, beken en riviertjes. Een leuk weetje: het water in Sauerland wordt tevens gebruikt om het bekende Warsteiner Pils te brouwen.

Liefhebbers van cultuur en historie kunnen in Sauerland hun hart ophalen. In het gebied liggen tal van burchten, kastelen en overige historische gebouwen. Plaatsjes die het bezoeken zeker waard zijn zijn onder meer: Arnsberg, Attendorn, Bad Wildungen, Korbach, Meschede, Winterberg en Willingen. Een extra aanrader bevindt zich in het plaatsje Attendorn. Hier vind je namelijk het grootste grottenlandschap van Duitsland.

Al met al heeft het Sauerland alles in zich om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een van de campings in het Sauerland kiezen.

Meer weten over het Sauerland?