Campings Hessen

Centraal gelegen in Duitsland, met veel omliggende kampeerregio’s als Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Baden-Württemberg, Beieren en Thüringen, vinden we de populaire kampeerregio Hessen. In Hessen staat rust en natuur centraal, maar kun je natuurlijk vrij eenvoudig grote steden en idyllische Duitse dorpjes ontdekken in onder andere de omliggende buur-deelstaten. Eén ding is zeker als je gaat kamperen in Hessen: je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Hessen!

Kamperen in Hessen

Veel kampeerders trekken naar Hessen vanwege de prachtige natuur die je hier vindt en de rust die je zult ervaren tijdens je vakantie in dit centrale gebied in midden-Duitsland. Vanwege de centrale ligging is een uitstapje naar grote steden als bijvoorbeeld Frankfurt am Main of Stuttgart zo gemaakt en het mooiste van dit alles: de belangrijke bezienswaardigheden zijn nooit ver verwijderd van de campings in Hessen.

Campings Hessen

De campings in Hessen liggen verspreid over het gehele gebied. Van het noordelijk gelegen Sauerland tot het zuidelijke Odenwald en van de Taunus in het westen tot de Rhön in het oosten. Er is dan ook altijd wel een camping in Hessen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van eenieder.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Hessen een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je kunt bij een aantal campings in Hessen ook terecht voor de huur van een accommodatie ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Hessen

De campings in Hessen beschikken allen over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar een camping in Hessen om de gehele vakantie op het campingterrein rond te hangen.

Wandelen en fietsen is een populair tijdverdrijf onder kampeerders die Hessen als bestemming hebben. De mooie wandel- en fietstochten voeren je langs de mooiste plekjes van de regio waarbij heide- en veenlandschappen, fijne bergmeertjes, de rivieren de Rijn en de Lahn, uitgestrekte bosgebieden en historische Duitse dorpjes elkaar afwisselen.

Kunst, cultuur en historie opsnuiven is in Hessen geen enkel probleem. Wereldstad Frankfurt am Main mag je bijvoorbeeld niet overslaan tijdens je verblijf op de camping in Hessen. Dit ultramoderne financiële centrum van Duitsland met haar ouderwetse hart is het bezoeken absoluut waard en biedt tal van bijzondere bezienswaardigheden. Het zijn er teveel om hier te benoemen. Je ontdekt ze op de officiële website van Frankfurt am Main.

Andere leuke dorpen en steden om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Hessen zijn Darmstadt, Fulda, Giessen, Hanau (de geboortestad van de Gebroeders Grimm), Kassel, Marburg, Offenbach, Wetzlar en Wiesbaden.

Na al die stevige wandelingen, intensieve fietstochten en dagjes uit naar bovengenoemde steden en dorpen heb je natuurlijk tijd voor jezelf nodig en in het bergachtige gebied wat Hessen is zal het geen verrassing zijn dat je hier tal van kuuroorden en wellnesscentra zult vinden. Geniet van dit momentje voor jezelf en kom middels de frisse berglucht en een wellnessbehandeling heerlijk tot rust.

Hessen heeft al met al als kampeerregio alles in zich om een garantie te geven op een heerlijke kampeervakantie in midden Duitsland. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Hessen!

Meer weten over Hessen?