Campings Nedersaksen

In het westen van Duitsland vinden we de bijzonder populaire kampeerregio Nedersaksen (Niedersachsen op z’n Duits). Nedersaksen grenst aan Nederlandse provincies als Groningen, Overijssel en Drenthe en herbergt meer campings dan alle andere kampeerregio’s in Duitsland. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw naar de campings in Nedersaksen trekken.

Kamperen in Nedersaksen

Wie gaat kamperen in Niedersachsen zal keuzes moeten maken. Er is zoveel te doen in de kampeerregio, dat het een lastige opgave wordt om alles in 1 vakantie in te plannen. Juist daarom gaan al die kampeerders ieder jaar opnieuw terug naar de campings in Nedersaksen. Ze raken simpelweg niet uitgekeken in deze bijzondere en gevarieerde kampeerregio!

Campings Nedersaksen

Nedersaksen is een erg groot gebied wat zich uitstrekt van Münsterland tot aan de Duitse Noordzeekust en van Saksen-Anhalt tot Noordrijn-Westfalen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de campings over het hele gebied uitgesmeerd zijn en dat iedere kampeerder dan ook wel een camping in Nedersaksen zal vinden die aansluiting vindt bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Doorgaan huur je bij de meeste campings in Niedersachsen een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar je zult bij een aantal campings in Nedersaksen ook een accommodatie ter plaatse kunnen huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Nedersaksen.

Vakantie in Nedersaksen

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien kun je je gerust opsluiten op de campings in Nedersaksen. De meeste campings beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie te vermaken, maar je trekt natuurlijk niet naar Duitsland om de gehele vakantie op de camping te verblijven!

Wandel- en fietstochten zijn een goed begin om deze gevarieerde kamperregio wat beter te leren kennen. Je vindt hier goed aangelegde wandel- en fietspaden die je langs de mooiste plekjes in de regio voeren. Trek vanaf het strand aan de Duitse Noordzeekust  en de Duitse waddeneilanden door dichtbeboste gebieden en langs historische dorpjes en steden. Sla daarbij zeker het grootste binnenwater van Nedersaksen, De Steinhuder See, niet over want je kunt hier heerlijk zwemmen, duiken, zeilen en surfen.

Na al dat natuurgeweld en sportieve activiteiten is een dagje city-hoppen natuurlijk een welkome verademing. In Nedersaksen vind je flink wat steden die het bezoeken allemaal waard zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bremen, Hamburg, Hannover, Wolfsburg en Bielefeld. Klik op de steden om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, want dit zijn er teveel om hier te benoemen.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat Nedersaksen eigenlijk teveel bezienswaardigheden heeft om allemaal in 1 kampeervakantie te bezichtigen, maar niet getreurd: boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Nedersaksen!

Meer weten over Nedersaksen?