Campings Bremen

Niet heel ver van Nederland, gelegen in de Duitse deelstaat Nedersaksen vinden we de populaire kampeerregio Bremen. Natuurlijk trekken veel kampeerders naar deze kampeerregio om de stad Bremen te bezoeken, maar kamperen in Bremen is meer dan enkel een stedentrip naar deze geweldige stad.

Kamperen in Bremen

Kamperen in Bremen is meer dan enkel kunst, cultuur en historie snuiven en shoppen in deze wereldstad. De omgeving nodigt bijvoorbeeld uit om al wandelend of fietsend verkend te worden en ook de Duitse Noordzeekust is niet ver weg om een heerlijke dag zon-zee-strand te beleven tijdens je kampeervakantie op de camping in Bremen.

Campings Bremen

Niet ver van de binnenstad van Bremen tref je de campings in Bremen. Het is het ideale uitgangspunt tijdens je kampeervakantie op de camping in Bremen: een uitstapje is zo gemaakt!

Je hebt de mogelijkheid om een staanplaats te huren voor je eigen tent, caravan of camper of je kunt er voor kiezen om een sta-caravan, tent of bungalow ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo biedt de camping in Bremen voor ieder type kampeerder wel wat wils en zul je altijd vinden wat het beste aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Bremen

Je kunt er niet omheen: tijdens je kampeervakantie op de camping in Bremen zul je de stad zelf moeten bezoeken natuurlijk! De stad herbergt tal van belangrijke en bijzondere bezienswaardigheden die er om vragen om ontdekt te worden. Dwars door de stad stroomt de rivier de Wezer, de rivier waaraan de Hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. Het is dan ook aan te raden om een boottocht over de rivier te maken en de stad eens vanaf een andere kant te bekijken: namelijk vanaf het water! De echte havenactiviteiten vinden tegenwoordig plaats in de Bremerhaven die 60 kilometer noordelijker en direct aan de Noordzee is gesitueerd, maar overal proef je nog de oude glorietijd van de Bremer haven in ver vervlogen tijden.

Ook de gebouwen in Bremen vertellen de verhalen van de levendige zeehandel die hier ooit plaats vond. Bezoek bijvoorbeeld het oude raadshuis, bekijk het Rolandstandbeeld op het plein tegenover de dom en de vele scheve vakwerkwoningen daterend uit de 15de tot de 19de eeuw in de middeleeuwse wijk Schnoor. Het is onmogelijk om hier alle belangrijke bezienswaardigheden te benoemen. Bekijk dan ook zeker de officiële website van de stad Bremen voor alle belangrijke trekpleisters in de stad.

Wandelaars en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bremen als kampeerregio. Er zijn talloze mooie wandel- en fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren. Liefhebbers van zon, zee en strand trekken natuurlijk noordwaarts met de handdoek en een goed gevulde koelbox om een heerlijk stranddagje aan de Duitse Noordzee te beleven tijdens hun vakantie op de camping in Bremen.

Het mag inmiddels geen geheim meer voor je zijn dat Bremen als kampeerregio veel meer te bieden heeft dan enkel de stad Bremen en dat het ook niet voor niets is dat steeds meer kampeerders naar de campings in Bremen trekken!

Meer weten over Bremen?