Campings Duitse Noordzeekust

In het uiterste noorden van Duitsland in de deelstaat Nedersaksen vinden we de populaire kampeerregio de Duitse Noordzeekust. Wie gaat kamperen aan de Duitse Noordzeekust verzekert zichzelf van een heerlijke zon-zee-strand vakantie op slechts een paar uur rijden vanaf Nederland.

Kamperen aan de Duitse Noordzeekust

Kampeerders die naar de campings aan de Duitse Noordzeekust trekken doen er wijs aan stevige (wandel)schoenen mee te nemen. Een wandeling door het Duitse waddengebied met zijn bijzondere flora en fauna is namelijk meer dan de moeite waard. Maar ook de groene dijken met daarachter een waar marslandschap is het bekijken meer dan waard tijdens je verblijf op de campings aan de Nordsee!

Campings Duitse Noordzeekust

De campings aan de Duitse Noordzeekust liggen verspreid langs de gehele kustlijn, maar het zal je niet verbazen dat ze aan of vlakbij het strand zijn gesitueerd. Je loopt dan in de meeste gevallen ook direct vanaf de camping de stranden op aan de Duitse Noordzeekust.

Bij de meeste campings aan de Duitse Noordzeekust kun je terecht voor de huur van een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar je zult ook een aantal campings aan de Duitse Noordzeekust vinden waar je een tent, bungalow of sta-caravan ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden aan de Duitse Noordzeekust die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Duitse Noordzeekust

De campings aan de Duitse Noordzeekust worden veelal bezocht door vakantiegangers die van zon, zee, strand en natuur houden. Je kunt hier heerlijk luieren op het strand, maar ook erg mooie wandelingen of fietstochten maken. De kustlijn van de Nordsee staat bekend om haar groene duinen en brede witte zandstranden, maar natuurlijk ook om de diverse waddeneilanden. Sylt is met 94 km² het grootste waddeneiland aan de Duitse Noordzeekust. Hier vind je de oudste vuurtoren van Duitsland (1855) en de hoogste duintop (52 meter). Zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op de camping aan de Duitse Noordzeekust.

Je vakantie aan de Duitse Noordzeekust hoeft natuurlijk niet alleen te bestaan uit hangen op het strand of wandelen en fietsen. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie trekken natuurlijk naar Hamburg of Bremen. Beide steden staan bol van de historie en bieden tal van bijzondere bezienswaardigheden. Er zijn teveel bezienswaardigheden om hier allemaal te benoemen, dus kijk zeker even op de officiële websites van Bremen en Hamburg om alle belangrijke trekpleisters te ontdekken.

Het zal je intussen vast niet meer verbazen dat je je tijdens je vakantie aan de Duitse Noordzeekust geen moment hoeft te vervelen en dat het dan ook niet voor niets is dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping aan de Duitse Noordzeekust!

Meer weten over de Duitse Noordzeekust?