Campings Sylt

In het noordelijkste stukje Duitsland in de deelstaat Sleeswijk-Holstein vinden we het grootste waddeneiland van de Duitse Noordzee; Sylt. Sylt is een hip eiland waar al sinds jaar en dag menig kampeerder naartoe gaat voor een heerlijke zon-zee-strand vakantie. Met een oppervlakte van 99 km² is Sylt het op drie na grootste eiland van Duitsland en wordt daarom ook wel de koningin van de Noordzee genoemd.

Kamperen op Sylt

Kamperen op Sylt is vertoeven tussen de uitgestrekte stranden, indrukwekkende kliffen en diepgroene weides. Omgeven door zee is het natuurlijk niet gek dat veel kampeerders hier naartoe trekken vanwege de uitstekende watersportmogelijkheden, maar er is zoveel meer te doen op Sylt. Niet vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings op Sylt.

Campings Sylt

Op Sylt is het niet zo raar dat de campings aan of vlakbij zee zijn gesitueerd. Je loopt dan ook gewoon met de handdoek onder de arm de camping af richting het strand. Bij de meeste campings op Sylt huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar je kunt bij een aantal campings ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie op Sylt. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een geschikte camping die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie op Sylt

De campings op Sylt beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang te amuseren op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal het hoge noorden om de hele vakantie op de camping door te brengen.

Sylt laat zich erg goed wandelend of fietsend verkennen. De goed onderhouden wegen en wandelpaden maken het mogelijk om rustig op je gemak het eiland te ontdekken. Buiten al het natuurgeweld zul je onderweg ook hippe trendy bars en restaurants tegenkomen waar je kunt genieten van een verfrissende versnapering.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden op Sylt die de moeite waard zijn om te bezoeken. De indrukwekkende Rote kliff in het plaatsje Kampen is misschien nog wel de bekendste. De 25 meter hoge koperkleurige duinwand is erg populair en trekt bezoekers van heinde en verre. Andere kliffen die de moeite waard zijn om te bekijken (en te beklimmen, want het uitzicht is fantastisch vanaf de top) zijn de Morsum kliff en de Grüne kliff.

Als je in Kampen bent moet je overigens goed opletten want het wordt niet voor niets het St. Tropez van Duitsland genoemd. De winkels van alle grote merken zorgen er voor dat je hier tal van beroemdheden tegen kunt komen tijdens je verblijf op de camping op Sylt.

Het dorpje Keitum is ook een echte place-to-be op Sylt. Het uitstekend verzorgde dorp lijkt met haar schilderachtige witte huisjes met rieten daken regelrecht uit een sprookjesboek te zijn gekomen. De bekende strandtent Sansibar in het dorp is dé plek waar je moet zijn voor een hapje en een drankje en ook hier kun je zomaar een beroemdheid tegen het lijf lopen.

Al met al is Sylt meer dan enkel een plaats waar je goed kunt watersporten en op het strand kunt liggen. Sylt biedt als kampeerregio vertier voor jong en oud en het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een camping op Sylt om daar de (zomer)vakantie door te brengen.

Meer weten over Sylt?