Campings Sleeswijk-Holstein

In het hoge noorden van Duitsland, tussen de Duitse Noordzeekust en de Oostzeekust, vinden we de populaire kampeerregio Sleeswijk-Holstein (Schleswig-Holstein op z’n Duits). Sleeswijk-Holstein is razend populair onder liefhebbers van rust, natuur, zon-zee-strand en watersport. Het is dan ook niet gek dat kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor één van de campings in dit noordelijkste stukje Duitsland.

Kamperen in Sleeswijk-Holstein

Kamperen in Sleeswijk-Holstein betekent 1 ding: je zult je nooit en te nimmer vervelen tijdens je verblijf op de campings in Schleswig-Holstein. Er is hier zo ontzettend veel te doen en te beleven dat het nog een lastige opgave wordt om alles in 1 kampeervakantie in te plannen!

Campings Sleeswijk-Holstein

De campings in Sleeswijk-Holstein beslaan de gehele deelstaat. Van de Noordzee in het westen tot de oostzee in het oosten en van Denemarken in het noorden tot Hamburg in het zuiden. Ieder type kampeerder vindt in Schleswig-Holstein dan ook altijd wel een camping die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Sleeswijk-Holstein huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt bij een aantal campings in Schleswig-Holstein ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Sleeswijk-Holstein

Over de faciliteiten van de campings in Sleeswijk-Holstein hoef je je geen zorgen te maken. Alle campings beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie zoet te houden, maar je gaat natuurlijk niet helemaal naar Noord-Duitsland om de hele kampeervakantie op de camping te verblijven.

Omringd door zoveel water is het niet vreemd dat je in Sleeswijk-Holstein heerlijk kunt watersporten of kunt genieten van een dagje zon-zee-strand. Dankzij het milde zeeklimaat is het hier ook ’s zomers heerlijk toeven.

De streek staat ook bekend om het vele groen en dit maakt het gebied extra uitnodigend voor wandelaars en fietsers. Overal is wel een mooie groene weide te ontdekken en de natuurparken Hüttener Berge en het ‘Grünes Binnenland’ staan bol van de groene vlaktes, bosrijke gebieden en smalle wateren en meertjes.

Sleeswijk-Holstein herbergt diverse oude havensteden die het bezoeken meer dan waard zijn. Lübeck, Flensburg en Neumünster zijn hier voorbeelden van, maar de grootste haven is die van Kiel. Vanuit Kiel vertrekken tal van veerboten, passagiers- en vrachtschepen om hun reis richting Scandinavische landen als Denemarken, Noorwegen en Zweden te vervolgen. Een extra aanrader in Kiel is het zomerfeest ‘de Kieler Woche’ met markten en live muziek in de binnenstad en zeilwedstrijden op het water.

Mocht je niet voor een camping op het eiland Sylt kiezen voor je kampeervakantie in Sleeswijk-Holstein moet je Sylt zeker even bezoeken tijdens je verblijf op de camping in Schleswig-Holstein. Sylt is het grootste waddeneiland en is erg leuk om al wandelend of fietsend verkend te worden. Absoluut hoogtepunt op Sylt bevindt zich in het plaatsje Kampen: de Rotes Kliff.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Sleeswijk-Holstein alles in zich heeft om je kampeervakantie onvergetelijk te maken en daarom is het ook niet vreemd dat er ieder jaar steeds meer mensen naar de campings in Schleswig-Holstein trekken.

Meer weten over Sleeswijk-Holstein?