Campings Oostzeekust

Helemaal in het noord-oosten van Duitsland in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren vinden we de kampeerregio Oostzeekust (Ostseeküste op z’n Duits). Op de campings aan de Oostzeekust zul je nog niet heel veel Nederlanders tegenkomen, want de vakantiebestemming is voor inwoners van Nederland nog relatief onbekend. Zonde, want de kampeerregio heeft alles in zich wat je van een moderne kampeervakantie mag verwachten.

Kamperen aan de Oostzeekust

Bij een zon-zee-strand vakantie denk je niet automatisch aan de Oostzeekust in Duitsland. Toch is het hier heerlijk toeven en kun je hier net als in bekendere kampeerregio’s aan zee (Duitse Noordzeekust, Oost-Friesland en Sylt) genieten van watersport en het strand.

Bovendien kijk je hier je ogen uit, want de natuur is werkelijk prachtig. Het gevarieerde kustlandschap bestaat uit witte stranden, steile krijtrotsen, ondiepe strandmeren en diverse schiereilanden. De campings aan de Oostzeekust strekken zich qua ligging uit van de grens met Denemarken tot aan de grens met Polen en beslaan dus het gehele vasteland van Duitsland aan de Oostzee.

Campings Oostzeekust

Het zal geen verrassing voor je zijn dat het grootste gedeelte van de campings aan de Oostzeekust of vlakbij zee zijn gesitueerd. Doorgaans huur je bij de meeste campings een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings aan de Oostzeekust die je de mogelijkheid bieden een accommodatie ter plaatse te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een geschikte camping aan de Oostzeekust te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Oostzeekust

De meeste campings aan de Oostzeekust beschikken over ruime faciliteiten zodat je je prima een vakantie lang kunt vermaken op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar noord-oost Duitsland om je vakantie op de camping te slijten.

Uiteraard zijn watersport beoefenen en lekker bakken op het strand aantrekkelijke bezigheden wanneer je aan de Oostzeekust verblijft, maar er is veel meer te doen.

Zo is het gebied erg uitnodigend voor wandelaars en fietsers. Je vindt er talloze wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in de regio voeren. Onderweg kom je sprookjesachtige kastelen, statige herenhuizen, pretparken, gezellige (vis)restaurants en tal van andere bijzondere bezienswaardigheden tegen.

Een aanrader wanneer je op de camping aan de Oostzeekust verblijft is een bezoek brengen aan één van de vele kuuroorden die je hier zult vinden. De frisse zeelucht staat bekend om zijn geneeskrachtige en herstellende werking en de kuuroorden aan de Oostzeekust maken het plaatje daarbij compleet.

Echt hele grote steden zul je niet aantreffen aan de Oostzeekust, al zijn Hamburg en Berlijn goed bereikbaar vanaf de campings aan de Ostseeküste. Plaatsen die het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie aan de Oostzeekust zijn onder andere Lübeck (monumentenstad), Rostock (belangrijkste zeehaven van de voormalige DDR) en de badplaatsen Warnemünden, Kühlungsborn en Boltenhagen. Overigens is ook Denemarken binnen handbereik tijdens je verblijf op de campings aan de Oostzeekust; vanuit Rostock vaart de veerboot in een kleine 2 uur naar Gedser in het zuiden van Denemarken.

Al met al heeft de Oostzeekust als kampeerregio werkelijk alles in zich om je kampeervakantie tot een gegarandeerd succes te maken en zul je je geen moment vervelen op de campings aan de Ostseeküste!

 Meer weten over de Oostzeekust?