Campings Mecklenburg-Voorpommeren

In het noordoosten van Duitsland vinden we misschien wel de meest gevarieerde kampeerregio van Duitsland: Mecklenburg-Voorpommeren, of op z’n Duits gezegd Mecklenburg-Vorpommern. Wie op zoek is naar een veelzijdige vakantie op een camping in een gebied waar van alles te doen en te beleven valt, zit in Mecklenburg-Voor-Pommeren helemaal goed!

Kamperen Mecklenburg-Vorpommern

Wie gaat kamperen in Mecklenburg-Voorpommeren ontdekt al snel dat je hier alles vindt wat je van een veelzijdige vakantie mag verwachten: grote steden binnen handbereik, dichte bosgebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen en het strand aan de Oostzeekust, diverse meren en de rivier de Recknitz voor fanatieke watersportliefhebbers. Bovendien is Mecklenburg-Vorpommern één van de dunst bevolkte gebieden van Duitsland en kun je hier prima tot rust komen tijdens je verblijf op de camping in Mecklenburg-Voorpommeren.

Campings Mecklenburg-Voorpommeren

Mecklenburg-Vorpommern is een uitgestrekt gebied en de campings liggen dan ook over de gehele kampeerregio verspreid. In Mecklenburg-Vorpommern zul je dan ook campings tegenkomen aan de kust, in het binnenland, in prachtige natuurgebieden, maar ook in de buurt van gezellige steden en dorpen. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Mecklenburg-Voorpommeren te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij de meeste campings in Mecklenburg-Vorpommern huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar je zult ook een aantal campings in Mecklenburg-Voorpommeren tegenkomen waar je een accommodatie ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Mecklenburg-Vorpommern

Je vakantie in Mecklenburg-Voorpommeren is net zo veelzijdig als de regio zelf. Je kunt er letterlijk alle kanten op. Steden als Berlijn en Hamburg zijn bijvoorbeeld goed bereikbaar, maar je kunt ook richting de kust trekken voor een heerlijk dagje zon-zee-strand.

In de kampeerregio tref je diverse meertjes en rivieren en samen met de kust is Mecklenburg-Vorpommern dan ook een ideale regio voor watersportliefhebbers. Zwemmen, duiken, zeilen en surfen kan uitstekend in deze Duitse deelstaat en je hoeft er nooit lang voor te rijden vanaf de campings in Mecklenburg-Voorpommeren.

Ook wandelen en fietsen is erg aangenaam in Mecklenburg-Voorpommeren. Het glooiende landschap nodigt uit om al wandelend of fietsend verkend te worden en er zijn dan ook tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden in Mecklenburg-Vorpommern.

In de regio vind je tal van oude (bad)plaatsjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Rostock is de grootste stad van de regio en als oude Hanzestad met veel historie valt hier genoeg te zien en te beleven. Ook plaatsen als Wismar (historische havenstad), Stralsund (Unesco werelderfgoed), Greifswald (oude universiteitsstad), Neubrandenburg (oude vestingsstad) en Schwerin (hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern) zijn allen het bezoeken waard tijdens je verblijf op de camping in Mecklenburg-Voorpommeren.

Het zal je vast niet verbazen dat je je nooit een moment hoeft te vervelen tijdens je vakantie in Mecklenburg-Vorpommern en dat het dan ook niet gek is dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Mecklenburg-Voorpommeren!

Meer weten over Mecklenburg-Voorpommeren?