Campings Berlijn

In het oosten van Duitsland, in de populaire kampeerregio Brandenburg vinden we de hoofdstad van Duitsland (en gelijknamige kampeerregio) Berlijn. Wie aan Berlijn denkt, denkt natuurlijk aan een citytrip, maar de campings in en rondom Berlijn bieden meer dan alleen maar vertier voor city hoppers.

Kamperen in Berlijn

Je kunt er niet omheen: kamperen op de campings in en rondom Berlijn doen mensen vooral omdat ze de stad Berlijn beter willen leren kennen. Toch biedt de omgeving voldoende andere activiteiten zodat er voor ieder type vakantieganger genoeg te doen is tijdens de kampeervakantie in Berlijn. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen in de afwisselende natuur en vind je hier tal van pittoreske dorpen en steden waar je je heerlijk kunt onder dompelen in de typische Duitse cultuur.

Campings Berlijn

Qua campings in Berlijn heb je een tweetal mogelijkheden: campings die in Berlijn zelf gelegen zijn of campings die in de omgeving van Berlijn gesitueerd zijn. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar je vindt ook een aantal campings in Berlijn waar je een tent, sta-caravan of bungalow ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Berlijn

Je vakantie in Berlijn begint natuurlijk in de stad zelf. Er is hier zo ontzettend veel te doen, te zien en te beleven dat je er feitelijk een gehele vakantie aan kunt wijden. Bekijk de vele monumentale panden, bezoek de Rijksdag, ervaar de geschiedenis in de vele musea en paleizen of waan je voor eventjes weer in Nederland in de Hollandse wijk. Het is een onmogelijke taak om alle belangrijke bezienswaardigheden te benoemen, bekijk dus vooral even de officiële website van de stad Berlijn zelf om alle belangrijke trekpleisters van de stad te ontdekken.

De campings in Berlijn zijn ook een uitermate goed uitgangspunt voor verschillende dagtochten. Vanaf de campings in Berlijn ontdek je de omgeving van deelstaat Bundesland en de nabijgelegen kampeerregio Brandenburg. De regio nodigt uit om al wandelend of fietsend verkend te worden waarbij je onderweg de typische Duitse cultuur opsnuift in de pittoreske dorpjes en steden.

Ook op de campings in Berlijn zelf is meer dan genoeg te doen en je zult je hier dan ook niet gauw vervelen. Een aantal campings zijn gesitueerd aan de bekende meren in de omgeving van Berlijn en je kunt hier dan ook een prima zon-‘zee’-stranddag beleven. Een extra aanrader hierbij: huur een boot en ontdek de schoonheid van één van de meest groene en uitgestrekte steden ter wereld vanaf het water!

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat een kampeervakantie in Berlijn meer is dan alleen een stedentrip en dat de campings in Berlijn ideaal zijn als uitgangspunt voor een vakantie waarin je veel zult zien en beleven!

Meer weten over Berlijn?