Campings Brandenburg

In het oosten van Duitsland, in de buurt van Berlijn vinden we de populaire kampeerregio Brandenburg. Kampeerders trekken ieder jaar opnieuw naar de campings in Brandenburg vanwege de rust, het natuurschoon en de vele activiteiten die je hier tijdens je kampeervakantie kunt ondernemen. Je hoeft je dan ook niet gauw te vervelen tijdens je verblijf op de camping in Brandenburg.

Kamperen in Brandenburg

Wie gaat kamperen in Brandenburg verzekert zichzelf van een geweldige vakantie waarin van alles te beleven valt. De natuur hier is prachtig en nodigt dan ook uit om al wandelend of fietsend ontdekt te worden. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie moeten natuurlijk een bezoekje brengen aan hoofdstad Berlijn of aan één van de vele andere historische steden en dorpen die je zult vinden in Brandenburg.

Campings Brandenburg

De campings in Brandenburg liggen mooi verspreid over de kampeerregio en ieder type kampeerder zal dan ook wel een camping vinden in Brandenburg die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Brandenburg een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Brandenburg kun je ook terecht voor de huur van een sta-caravan, tent of bungalow zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Vakantie in Brandenburg

Je vakantie in Brandenburg kun je net zo druk of rustig maken als je zelf wilt. De campings in Brandenburg beschikken over ruime faciliteiten zodat je je op de camping zelf nooit hoeft te vervelen, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Oost-Duitsland om de hele vakantie op de camping in Brandenburg te blijven.

In de deelstaat tref je tal van mooie wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes in de regio voeren. Ontdek de afwisselende natuur die bestaat uit uitgestrekte bossen, kristalheldere meertjes en rivieren en weidse akkervelden.

Een aanrader tijdens je bezoek aan de camping in Brandenburg is een wandeling door het Spreewald. In dit gebied tref je verschillende mooie gebouwen en meren langs de Havel. Hier proef je nog de middeleeuwse sfeer en een bezoek aan het klooster van Chorin hoort er dan ook zeker bij tijdens je kampeervakantie op da camping in Brandenburg.

Een bezoek aan wereldstad Berlijn mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je vakantie op de camping in Brandenburg. Deze historische stad herbergt zoveel bezienswaardigheden dat je er feitelijk een gehele vakantie aan kunt wijden om alles te bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden ontdek je dan ook het gemakkelijkst op de officiële website van Berlijn, want dit zijn er teveel om hier te benoemen.

Overige steden in deze regio die je eigenlijk niet over mag slaan als je toch in Brandenburg bent, zijn Brandenburg, Cottbus, Frankfurt an der Oder en het historische Potsdam met het wereldberoemde Slot Sanssouci. Tevens zijn de schitterende, historische Duitse steden Magdeburg en Leipzig eenvoudig vanaf je camping in de deelstaat Brandenburg te bezoeken.

Het zal je vast niet ontgaan zijn: Brandenburg heeft als kampeerregio voldoende vertier te bieden voor jong en oud en het is dan ook niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Brandenburg!

Meer weten over Brandenburg?