Campings Oost-Friesland

Niet ver van de grens met Nederland in het hoge noorden van Duitsland vinden we in de deelstaat Nedersaksen de populaire kampeerregio Oost-Friesland (Ostfriesland op z’n Duits). Wie hier gaat kamperen weet zeker dat de kampeervakantie veelzijdig zal zijn. Van een dagje strand aan de Duitse Noordzeekust en de waddeneilanden, tot aan het binnenland van Duitsland waarbij je de mooiste kastelen, burchten en idyllische Duitse dorpjes tegen zult komen. Het is niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Oost-Friesland.

Kamperen in Oost-Friesland

Kamperen in oost-Friesland is vakantie vieren in een prachtig gedeelte van Duitsland. Je vindt er veengebieden, kleurrijke vuurtorens, het strand en de zee, eeuwenoude kastelen, imponerende burchten, veel fietspaden en natuurlijk theehuizen. Ostfriesland staat namelijk bekend als ’theeland’. De diverse thee-schenkerijen zijn dan ook altijd wel in de buurt van de campings in Oost-Friesland.

Campings Oost-Friesland

De campings in Oost-Friesland liggen goed verspreid over de regio. Het merendeel ligt op het Duitse vasteland, maar er zijn ook een tweetal campings te vinden op Borkum – het grootste waddeneiland van Ostfriesland.

Bij de meeste campings in oost-Friesland huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar je hebt bij een aantal campings in Ostfriesland ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook wel een camping die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeftes.

Vakantie in Oost-Friesland

De campings in Oost-Friesland beschikken allemaal over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie te vermaken, maar je gaat natuurlijk niet de grens over om de hele vakantie op de camping te verblijven.

De goed onderhouden fietspaden in Ostfriesland verraden al dat de streek is ingericht voor fietstoerisme. Je vindt er tal van mooie fietsroutes (en wandelroutes) die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren.

Zo vlakbij zee halen watersportliefhebbers natuurlijk hun hart op. Je kunt er prima zwemmen, duiken, varen, zeilen en tal van andere watersporten beoefenen. Ook buggykiting en beachvolleybal zijn geliefde bezigheden voor vakantiegangers die op de campings in Oost-Friesland verblijven.

Echt hele grote steden zijn er in Ostfriesland niet te vinden. De dichtstbijzijnde ‘wereldstad’ is Bremen welke op zich goed bereikbaar is vanaf de campings in Oost-Friesland. Er zijn echter wel kleinere steden in Ostfriesland die het bezoeken waard zijn.

Zo is Aurich, de hoofdstad van Oost-Friesland erg leuk om te ontdekken. In het historische centrum tref je bijvoorbeeld het eeuwenoude Schloss Aurich, een kasteel wat is gebouwd tussen 1851 en 1855 bovenop de oude fundamenten van het vorige kasteel wat dateert uit 1448.

Een andere plaats die je zeker niet mag overslaan tijdens je verblijf op de camping in Oost-Friesland is Emden. Emden is het cultureel en economisch centrum van Ostfriesland. Vooral de oude binnenhaven met diverse museumschepen en de bekende Kunsthalle (museum voor moderne kunst) moet je gezien hebben tijdens je vakantie in Oost-Friesland.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Oost-Friesland werkelijk alles te bieden heeft wat je van een heerlijke kampeervakantie mag verwachten en het daarom niet vreemd is dat steeds meer mensen een camping in Ostfriesland boeken.

Meer weten over Oost-Friesland?