Campings Saksen-Anhalt

In het midden van Duitsland, omgeven door overige kampeerregio’s als Nedersaksen, Mecklenburg-Voorpommeren, Brandenburg, Saksen en Thüringen vinden we de populaire kampeerregio Saksen-Anhalt (Sachsen-Anhalt op z’n Duits). In Saksen-Anhalt is het keuzes maken, want er is zo ontzettend veel te zien en te doen dat het een lastig karwei wordt om het allemaal in 1 kampeervakantie in te plannen!

Kamperen in Saksen-Anhalt

Kamperen in Saksen-Anhalt is kamperen in een parkachtig gebied. De natuur is er prachtig en dit is vooral te danken aan de deelstaat Sachsen-Anhalt die flink geïnvesteerd heeft in de restauratie van vele historische natuurparken. Wandelaars en fietsers kunnen hun hart dan ook behoorlijk ophalen tijdens hun verblijf op de campings in Saksen-Anhalt.

Campings Saksen-Anhalt

De campings in Saksen-Anhalt liggen goed verspreid over het gebied, maar wel allemaal in of erg vlakbij een mooie natuuromgeving. Doorgaans huur je bij de meeste campings in Sachsen-Anhalt een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar bij een aantal campings in Saksen-Anhalt heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie op de camping zelf te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Sachsen-Anhalt te vinden die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeftes.

Vakantie in Saksen-Anhalt

Eén ding is zeker: op de campings in Saksen-Anhalt zul je je geen moment vervelen. De meeste campings beschikken namelijk over ruime faciliteiten om je de gehele kampeervakantie zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om de hele vakantie op de camping zelf door te brengen.

Wandelen en fietsen is een goed uitgangspunt tijdens je kampeervakantie in Saksen-Anhalt. Je vindt er tal van mooie wandel- en fietsroutes die je kennis laten maken met dit mooie stukje Duitsland.

Je vindt in Saksen-Anhalt diverse (nationale) parken die het bezoeken zeker waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld de bijzondere flora en fauna in Nationaal Park Harz en Hochharz of het beschermde natuurgebied Wildnis Goitzsche dat doet denken aan Scandinavische fjorden en soms zelfs aan de woestijn.

Ook liefhebbers van cultuur en historie zijn prima op hun plek op de campings in Sachsen-Anhalt. Een absolute aanrader tijdens je kampeervakantie in Saksen-Anhalt is het bezoeken van de 1200 jaar oude stad Magdeburg. De stad staat vol met eeuwenoude monumenten, oude stadsmuren en het omstreden meesterwerk van de beroemde architect Hundertwasser; de Grüne Zitadelle.

Vanuit Magdeburg kun je ook beginnen aan de beroemde ‘Strasse der Romanik’. De 1100 kilometer lange route laat je kennis maken met 60 gemeenten en 72 bijzondere gebouwen in Romaanse stijl zoals kloosters op de rotsen en de eerste echte bakstenen kerken.

Al met al wordt het nog behoorlijk puzzelen hoe je alle bezienswaardigheden in Saksen-Anhalt zult kunnen bezoeken in 1 kampeervakantie, maar waarschijnlijk is dat ook de reden waarom veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Saksen-Anhalt. Simpelweg omdat ze er niet uitgekeken raken!

Meer weten over Saksen-Anhalt?