Campings Saksen

In het oosten van Duitsland aan de grens met Tsjechië en Polen vinden we kampeerregio Saksen (Sachsen op z’n Duits). Saksen is voor veel kampeerders nog een relatief onbekende kampeerregio en dat is zonde, want er is in dit historische stukje Duitsland zoveel te doen, zien en te beleven.

Kamperen in Saksen

Wie gaat kamperen in Saksen verblijft in een regio waar invloeden van Oost- en West Europa samenkomen. Sachsen is grofweg gezegd de driehoek tussen eeuwenoude steden als Dresden, Leipzig en Chemnitz. Voor de val van de Berlijnse muur lagen deze steden en het gebied ertussen voor vakantiegangers niet bepaald voor de hand en dit zorgt er voor dat de kampeerregio tot vandaag de dag minder populair is als omliggende kampeerregio’s als Thüringen, Beieren, Saksen-Anhalt en Brandenburg. Niet nodig, want Saksen heeft als kampeerregio alles in zich om je kampeervakantie tot een daverend succes te maken.

Campings in Saksen

De campings in Saksen liggen mooi verspreid over het gebied, maar wel allen in of erg vlakbij een mooie natuuromgeving. Bij de meeste campings in Sachsen huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings in Saksen te vinden waar je een tent, sta-caravan of bungalow ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Saksen die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Saksen

De campings in Saksen beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang te amuseren, maar je gaat natuurlijk niet helemaal in Oost-Duitsland op vakantie om de gehele vakantie op de camping rond te hangen.

Het gebied is erg fijn om al wandelend of fietsend te verkennen. Je vindt er diverse mooie wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren. Overal zul je nog verwijzingen tegenkomen aan de periode in en na de tweede wereldoorlog, al zijn steden als Dresden en Leipzig – die in de 2e wereldoorlog ernstig zijn getroffen – de afgelopen jaren prachtig herrezen.

Uiteraard zul je beide steden aan moeten doen tijdens je verblijf op de camping in Saksen. Beide steden staan bol van de monumenten, historische gebouwen en musea. De belangrijkste trekpleisters zijn er teveel om op te noemen. Je vindt ze op de officiële websites van Dresden en Leipzig.

Zo vlakbij de grens met Tsjechië is een bezoekje aan de stad Praag natuurlijk ook goed te doen en als je het in kunt plannen tijdens je kampeervakantie in Saksen is het de moeite waard om één of meerdere overnachtingen te boeken in Praag zodat je echt goed kennis kunt maken met deze bijzondere stad.

Al met al is Saksen een bijzondere kampeerregio die voldoende vertier biedt voor jong en oud en zodoende hoef je je tijdens je kampeervakantie op de campings in Saksen geen moment te vervelen.

Meer weten over Saksen?