Campings Thüringen

Centraal gelegen in Duitsland en omringd door tal van andere populaire kampeerregio’s als Beieren, Hessen, Nedersaksen, Saksen-Anhalt en Saksen vinden we de gevarieerde kampeerregio Thüringen. In Thüringen komen invloeden van Oost en West Europa samen en zijn nog tal van verwijzingen te vinden van de bewogen periode rondom de 2e wereldoorlog.

Kamperen in Thüringen

Wie gaat kamperen in Thüringen merkt al snel dat het gebied een rijke geschiedenis heeft. In het glooiende landschap tref je tal van eeuwenoude cultuursteden die verhalen vertellen over vervlogen tijden. ’s Zomers is het heerlijk wandelen en fietsen in Thüringen, maar ’s winters verandert de kampeerregio in een paradijs voor wintersporters waar je heerlijk kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Er is één ding zeker wanneer je kiest voor een camping in Thüringen: je zult je geen moment vervelen tijdens je verblijf op de campings hier.

Campings Thüringen

De campings in Thüringen liggen mooie verspreid over het gebied en allen in een groene omgeving. Doorgaans kun je bij de meeste campings terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Thüringen kun ook een accommodatie op de camping zelf betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Thüringen die volledig aansluit bij ieders behoefte.

Vakantie in Thüringen

De campings in Thüringen beschikken vrijwel allemaal over voldoen faciliteiten om je een vakantie lang prima te vermaken op het campingterrein zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om de gehele vakantie op de camping te vertoeven.

Wandelen en fietsen zijn erg populaire bezigheden onder kampeerders in Thüringen. Er zijn diverse mooie wandel- en fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren waarbij mooie landschappen, idyllische Duitse dorpjes en eeuwenoude steden elkaar afwisselen.

Je vindt in Thüringen diverse (cultuur)steden die het bezoeken waard zijn. Hoofdstad Erfurt bijvoorbeeld. Of de geboortestad van de beroemde componist Bach; Eisenach met het schitterende kasteel Wartburg. Andere steden in Thüringen die het ontdekken waard zijn zijn onder meer Jena, Coburg en Bayreuth. Klik op de steden om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken.

Zo vlak bij de grens met Tsjechië loont het ook om een of meerdere dagen in te plannen om Praag te verkennen. Deze wereldstad ligt op een 4 uur rijden vanaf de meeste campings in Thüringen en is daarom zelfs voor een dagje city-hoppen goed toegankelijk.

Al met al heeft Thüringen als kampeerregio alles in zich om je kampeervakantie onvergetelijk te maken en je zult je dan ook niet gauw vervelen op de diverse campings in dit centrale stukje Duitsland!

Meer weten over Thüringen?