Campings Odenwald

Iets ten zuiden van centraal Duitsland, omgeven door kampeerregio’s als Hessen, Beieren en Baden-Württemburg, vinden we de prachtige kampeerregio Odenwald. Odenwald is zoals de naam al doet vermoeden een zeer bosrijk gebied. Het laaggebergte is dan ook bijzonder populair onder kampeerders die van rust en natuur houden.

Kamperen in Odenwald

Wie gaat kamperen in Odenwald verzekert zich van een vakantie waar rust en natuur centraal staan. De natuur hier is overweldigend en wandelen is een waar genot in Odenwald. Toch hoef je je geen moment te vervelen, want vanwege de centrale ligging is een uitstapje naar bijvoorbeeld Frankfurt am Main, Würzburg of Stuttgart zo gemaakt. Je kunt echt alle kanten op tijdens je verblijf op de camping in Odenwald.

Campings Odenwald

Het zal je niet verbazen dat de campings in Odenwald gesitueerd zijn in een bosrijke omgeving. Ultieme rust en genieten van de natuur, zo kun je de campings in Odenwald wel omschrijven. Je kunt er terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je kunt eventueel ook een accommodatie ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook wel een camping die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Odenwald

De campings in Odenwald beschikken over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie prima te vermaken op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om de hele vakantie op de camping rond te hangen.

Wandelen is een geliefde bezigheid onder vakantiegangers in Odenwald en met meer dan 10.000 kilometer aan wandelpaden kun je je hart ophalen. Ook motorrijders weten de weg naar Odenwald goed te vinden, want de goed onderhouden wegen in het laaggebergte laat menig hart harder kloppen.

Een absolute aanrader tijdens je verblijf op de camping in Odenwald is een bezoek brengen aan de Felsberg. Onder aan de 514 meter hoge berg en ten noorden van Lautertal-Reichenbach bevindt zich een merkwaardige helling die bezaaid is met enorme keien.

Een andere bijzondere trekpleister bevindt zich in het plaatsje Buchen. Hier vind je namelijk één van Duitslands belangrijkste druipsteengrotten: de Eberstadter Tropfsteinhöhle. De grot is toegankelijk voor publiek en het bezoeken zeker waard.

Veel kampeerders die op de camping in Odenwald verblijven plannen ook een dagje in om één van de grote steden in de omgeving te bezichtigen. Frankfurt am Main, Stuttgart, Würzburg en Neurenberg zijn allen goed bereikbaar vanaf de campings in Odenwald en allemaal het bezoeken waard. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn teveel om hier te benoemen, klik op één van de steden om de belangrijkste attracties te ontdekken.

Al met al biedt Odenwald als kampeerregio alles wat je van een heerlijke kampeervakantie in Duitsland mag verwachten en is het dan ook niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw een camping in Odenwald boeken.

Meer weten over Odenwald?