Campings Eifel

In het zuidwesten van Duitsland in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnlands-Palts vinden we het prachtige natuurgebied de Eifel. De Eifel is een zeer populaire kampeerregio vanwege de veelzijdigheid. Je kunt namelijk letterlijk alle kanten op tijdens je kampeervakantie in Duitsland. Vanaf de campings in de Eifel zijn Nederland, België en andere populaire kampeerregio’s als Saarland, Hessen en Baden-Württemberg namelijk nooit ver weg!

Kamperen in de Eifel

Wie gaat kamperen in de Eifel doet dit voornamelijk vanwege de overweldigende natuur die je hier al wandelen of fietsend kunt ontdekken. De groene heuvels in de Eifel zijn een verademing voor natuurliefhebbers en voor hen die op zoek zijn naar rust tijdens hun verblijf op de campings in de Eifel.

Campings Eifel

Omdat de Eifel een tweetal deelstaten omvat liggen de campings in de Eifel mooi verspreid over het gebied, maar allen nooit ver weg bij de natuur vandaan. Veel wandel- en fietsroutes start je dan ook gewoon vanaf de campings in de Eifel.

Meestal huur je bij de meeste campings in de Eifel een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in de Eifel kun je ook een tent, bungalow of sta-caravan ter plaatse huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in de Eifel te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Eifel

Je vakantie in de Eifel maak je zo druk of rustig als je zelf wilt. De campings in de Eifel beschikken over voldoende faciliteiten om je een gehele vakantie zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet naar zuid Duitsland om de gehele vakantie op de camping te blijven hangen.

Er zijn hier tal van mooie fietsroutes en wandelingen te vinden die je langs de mooist plekjes van de regio voeren. Het Nationaal Park Eifel is 10.700 hectare groot en er zijn prachtige paden aangelegd om de overweldigende natuur op je gemak te verkennen.

Wanneer je je in de Eifel bevindt, ben je altijd vlakbij het drielandenpunt in Ouren (ook wel het Europapunt genoemd) waarbij Duitsland, België en Luxemburg samen komen. Het drielandenpunt is dan ook erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie op de camping in de Eifel.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid vind je in het plaatsje Bitburg. Bitburger pils is een veel getapt bier in Duitsland en tijdens je verblijf op de camping in de Eifel heb je de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen in de brouwerij in Bitburg. Hier in de buurt vind je ook het Eifelpark. Het Eifelpark is een combinatie van een dierentuin en een attractiepark en is erg leuk voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Wie kunst, cultuur en historie wilt opsnuiven tijdens de vakantie op de camping in de Eifel moet zeker de plaatsjes Monschau en Trier bezoeken. In Monschau vertellen de oude stadskern en de burcht eeuwenoude verhalen over de rijke historie van het plaatsje en Trier is zelfs de oudste stad van Duitsland. Klik op één van de steden om alle belangrijke bezienswaardigheden te ontdekken.

Het mag inmiddels geen geheim meer voor je zijn dat de Eifel als kampeerregio alles te bieden heeft wat je van een kampeervakantie mag verwachten. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar een camping in de Eifel!

Meer weten over de Eifel?