Campings Saarland

In het zuidwesten van Duitsland, gelegen aan de grenzen met Luxemburg en Frankrijk en in de deelstaat Rijnland-Palts vinden we de populaire kampeerregio Saarland. De kampeerregio is populair vanwege de overweldigende natuur, eeuwenoude wijngaarden, hooggelegen burchten en natuurlijk de rivier de Saar die door het gebied kronkelt. Het is dan ook niet zo vreemd dat kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor één van de campings in Saarland.

Kamperen in Saarland

Wie gaat kamperen in Saarland geniet van het milde klimaat en de prachtige natuur in dit gebied. Het is niet voor niets dat juist hier de vruchtbaarste wijngaarden en de groenste heuvels te vinden zijn. Wanneer je in Saarland bent ‘voel’ je hoe gezond het vertoeven in deze kampeerregio is en het is dan ook niet gek dat je overal kuuroorden en wellnesscentra tegenkomt in de regio. Een aantal campings in Saarland bieden zelf wellness faciliteiten aan zodat je na een dagje weg heerlijk kunt nagenieten op de camping.

Campings Saarland

De campings in Saarland liggen mooi verspreid over het gebied, maar allen in een mooie natuuromgeving. Bij de meeste campings in Saarland kun je een staanplaats huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar een aantal campings in Saarland bieden je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Saarland die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Saarland

De campings in Saarland bieden allen voldoende faciliteiten om je een gehele vakantie uitstekend te vermaken op de camping zelf, maar je trekt natuurlijk niet naar zuid-Duitsland om de hele kampeervakantie op de camping rond te hangen.

Het heuvelachtige gebied nodigt uit om al wandelend of fietsend verkend te worden. Er zijn tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden die je kennis laten maken met de mooiste plekjes van de kampeerregio.

In een gebied met zoveel wijngaarden mag een bezoekje aan één van de wijngaarden natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je kampeervakantie op de camping in Saarland. Ontdek de lokale wijnen en doe mee aan een wijnproeverij die vrijwel overal in de buurt wel gehouden wordt.

Voor de actieve kampeerder zijn er naast wandelen en fietsen voldoende gelegenheden om andere (sportieve) activiteiten te beoefenen. Zo stappen veel kampeerders op de mountainbike en anderen weer in een kano om de Saar te trotseren. Vakantiegangers die zich liever laten varen gaan natuurlijk met de rondvaartboot mee om zo de omgeving vanaf het water te ontdekken.

Saarland is een regio met een rijke historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Her en der vind je nog invloeden vanuit die tijd. Zo is Trier bijvoorbeeld het bezoeken waard. Het stadje staat bol van de bijzondere monumenten die verhalen vertellen over vervlogen tijden.

Uiteraard mag ook de stad Saarburg niet overgeslagen worden tijdens je kampeervakantie in Saarland. Saarburg is letterlijk het hoogtepunt in Saarland en de gelijknamige kasteelruïne moet je zeker gezien hebben als je in de stad bent.

Al met al heeft Saarland alles in zich om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en is het simpelweg logisch dat steeds meer mensen naar de romantische campings in Saarland trekken.