Campings Moezel

In het zuidwesten van Duitsland, in de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts vinden we de rivier de Moezel (Mosel op z’n Duits) die zijn oorsprong vindt in Frankrijk en via Luxemburg Duitsland binnenstroomt. Kamperen aan de Moezel is een waar genot, want in deze populaire kampeerregio kun je het zo actief en zo rustig maken als je zelf wilt tijdens je verblijf op één van de campings aan de Moezel.

Kamperen aan de Moezel

Wie gaat kamperen aan de Moezel ontdekt al snel hoe bijzonder de kampeerregio is. Hier aan de rivier vind je tal van gemoedelijke dorpjes, sprookjesachtige kastelen en typische Duitse stadjes  in een decor van omvangrijke bossen, groene heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan de Moezel.

Campings Moezel

De campings aan de Moezel liggen mooi verspreid over het gebied, maar logischerwijs aan of dichtbij de rivier de Moezel. Bij de meeste campings aan de Moezel heb je de mogelijkheid om een staanplaats te huren voor je eigen camper, tent of caravan, maar je hebt bij een aantal campings ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping aan de Moezel te vinden die optimaal aansluit bij ieders persoonlijke voorkeuren.

Vakantie aan de Moezel

De campings aan de Moezel beschikken doorgaans over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Duitsland om de gehele vakantie op de camping te verblijven.

Wandelaars en fietsers weten de campings aan de Moezel altijd goed te vinden omdat het gebied zicht uitstekend te voet of fietsend laat verkennen. Er zijn tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden die je langs de mooiste plekjes van de regio voeren.

Uiteraard nodigt een rivier als de Moezel ook uit voor watersportactiviteiten. Kanoën, kajakken of een rondvaart maken zijn populaire activiteiten die je kunt ondernemen wanneer je op de camping aan de Moezel verblijft.

Naast de prachtige natuur en de uitstekende mogelijkheden die er zijn voor kampeerders, staat de regio natuurlijk ook bekend om haar moezelwijnen die een geschiedenis kent die terug gaat tot aan de Romeinse- en Keltische tijd. In het gehele gebied kom je uitgestrekte wijngaarden tegen en een wijnproeverij mag dan natuurlijk niet ontbreken tijdens je verblijf op de campings aan de Moezel.

Ook op cultureel gebied heeft de regio aan de Moezel voldoende te ontdekken voor vakantiegangers die graag cultuur en historie opsnuiven. Langs de Moezel tref je tal van charmante wijndorpjes en historische stadjes aan en in diverse plaatsen vind je dan ook nog overblijfselen uit de Romeinse tijd. Zowel Cochem (rijksburcht Cochem), Trier (diverse monumenten en de indrukwekkende stadspoort), Bernkastel Hues (een van de meest romantische stadjes aan de Moezel) en Beilstein (Doornroosje aan de Moezel) zijn allen het bezoeken zeker waard.

Al met al is een vakantie aan de Moezel een regelrechte garantie op een heerlijke kampeervakantie die bol staat van de activiteiten in een prachtige omgeving waarbij de campings aan de Moezel een ideaal uitgangspunt vormen voor alle activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Meer weten over de Moezel?