Campings Lotharingen

De campings in Lotharingen, ook wel Lorraine genoemd, zijn echte familiecampings. Als je op zoek bent naar een ongerepte bestemming dan kun je in deze kampeerregio genieten van een rustige familievakantie. De regio in Frankrijk grenst aan de kampeerregio’s Elzas, Franche-Comté en Champagne-Ardennen. In de departementen Vosges, Moselle, Meuse en Meurthe-et-Moselle verblijf je op de campings tussen de loof- en dennenbossen en kun je vele attractieparken bezoeken. Op deze manier kun je een ontspannen verblijf in de natuur afwisselen met leuke uitstapjes voor de kinderen tijdens je kampeervakantie op de campings in Lotharingen.

Kamperen in Lotharingen

Je hoeft niet ver te rijden om te kunnen kamperen in de ongerepte natuur. Het noorden van deze regio grenst aan België, Luxemburg en Duitsland. Wanneer je een kampeerregio zoekt dichtbij huis en welke ook nog eens leuk is voor de kinderen, dan is een verblijf op één van de campings in Lotharingen echt een aanrader. Kinderen beleven tijdens de vakantie urenlang waterplezier in het zwembad van de camping en leggen snel contact met andere kinderen. Vrij buiten spelen, wandelen door de bossen en genieten van het buitenleven, in deze kampeerregio staat het buitenleven centraal.

Campings Lotharingen

In Lotharingen vind je gezellige familiecampings waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. En hebben de kinderen het naar hun zin, dan hebben de ouders ook een fijne vakantie. Met de Vogezen in het zuiden kun je vanuit de campings in Lotharingen heerlijk wandelen door het natuurgebied. Heb je even genoeg van de stilte? Dan kun je een bezoekje brengen aan de attractieparken in de buurt. Fietsliefhebbers kunnen in dit gebied prachtige fietstochten maken. In de grote steden nabij de campings in Lotharingen kunnen cultuurliefhebbers kennis maken met de vele culturele bezienswaardigheden en musea. Op steenworp afstand van de camping valt er dan ook vaak genoeg te beleven en te ontdekken.

Vakantie in Lotharingen

Als je op zoek bent naar een leuke kampeervakantie voor het hele gezin dan kun je in deze kampeerregio volop genieten van gezellige uitstapjes en de mooie natuur. In attractiepark Walygator Parc kunnen echte thrilseekers een ritje maken in spannende achtbanen en kom je in aanraking met dinosaurussen in de Dino World. In attractiepark Fraispertuis City staat het wilde westen centraal. De oudere kinderen genieten van de vele achtbanen en de allerkleinsten vermaken zich uitstekend in de autootjes en de Pony Express.

Blijf je liever met beide voeten op de grond? In Zoo d’Amnéville kun je wilde dieren bekijken en genieten van leuke shows. In de omgeving vind je talloze overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. Met name rondom de stad Verdun vind je veel monumenten, zoals het Ossuarium van Douaumont. In Metz kun je kennis maken met moderne kunst in het Centre Pompidou-Metz. Nancy is een stad die je tijdens je verblijf echt eens zou moeten bezoeken. Al is het maar om de Place Stanislas gezien te hebben met de vele sculpturen en fonteinen.

Het zal intussen geen verrassing meer voor je zijn dat Lotharingen genoeg vertier biedt voor jong en oud en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in deze prachtige streek in het noorden van Frankrijk!

Meer weten over Lotharingen?