Campings Franche-Comté

Op de campings in Franche-Comté kunnen gezinnen een heerlijke kindvriendelijke vakantie beleven. Met overige Franse kampeerregio’s als Rhône-Alpes, Bourgondië, Lotharingen en de Elzas in de nabije omgeving zijn er volop leuke dingen te ondernemen. Zelfs een dagje Zwitserland behoort tot de mogelijkheden, want Franche-Comté grenst aan het oosten met het buurland. Watersporters, vissers, wandelaars en fietsers kunnen in deze kampeerregio hun hart ophalen. De bestemmingen Jura, Doubs, Haute-Saône en Territoire de Belfort zijn jaarlijks een favoriete kampeerbestemming bij vele Frankrijk liefhebbers. Doordat de regio tussen de Jura en de Vogezen is gelegen, sta je midden in de natuur tijdens je kampeervakantie op de campings in Franche-Comté.

Kamperen in Franche-Comté

Ontwaken midden in de natuur, met op de achtergrond de Jura. Wie wil dat nou niet? Kamperen op één van de campings in Franche-Comté belooft een afwisselende vakantie te worden. Met zoveel prachtigs om je heen, kun je niet anders dan de omgeving verkenning met de fiets of te voet. Je kunt door de heuvels in Franche-Comté perfect mountainbiken of paardrijden. Kinderen kunnen vrijelijk spelen op de camping en vaak ook in de nabije omgeving of een verfrissende duik nemen in het zwembad van één van de campings in Franche-Comté.

Campings Franche-Comté

Op de campings in Franche-Comté kun je niet anders dan één met de natuur te worden. Waar je ook kijkt, het is er groen. Je ademt elke dag de frisse lucht in en geniet volop van de rust die heerst in deze kampeerregio. Vanuit de campings in Franche-Comté kun je met het hele gezin leuke uitstapjes maken en kennis maken met de cultuur en tradities van deze regio. De vele kathedralen, kastelen en grote steden zijn echt een bezoekje waard. Bij de meeste campings in Franche-Comté huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kutn betrekken. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie op de campings in Franche-Comté.

Vakantie in Franche-Comté

Deze kampeerregio is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook kinderen kunnen genieten van de leuke uitstapjes. Het speelgoedmuseum in Morains bezit de mooiste speelgoedcollectie van het land. Of wat dacht je van Jardin Fantastique waar je urenlang kunt verdwalen in het doolhof. In Dino Zoo zie je de dinosaurussen van dichtbij. De steden Annecy en Grenoble zijn echt een aanrader wanneer je de gezelligheid en drukte van een stad wilt opzoeken. Het meer van Annecy is een echte trekpleister voor surfers, kajakkers en zeilers. Het ligt aan de voet van de stad en je kunt hier ook de prachtige tuinen, Jardins de l’Europe d’Annecy bezoeken.

Palais de l’Isle schijnt het meest gefotografeerde gebouw van de stad te zijn. Het kasteel van Annecy is ook erg leuk om te bezoeken. In Grenoble kun je diverse musea bekijken. Wil echt een historische stad bezoeken, dan is Besançon aan te raden. De Kathedraal van Besançon is prachtig om te zien en je kunt in deze stad de populaire markt bezoeken waar je de lekkerste lokale producten tegen zult komen.

Al met al is het flink genieten tijdens je verblijf op de campings in Franche-Comté en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders elk jaar opnieuw voor een camping in deze prachtige streek in Frankrijk kiezen.

Wil je meer weten over Franche-Comté?