Campings Luxemburg

Wie op zoek is naar een camping in België die bol staat van het natuurschoon zit op een camping in Luxemburg (Belgische Ardennen) helemaal op z’n plek. In het glooiende landschap is het heerlijk toeven tijdens je kampeervakantie in deze zuidelijk gelegen provincie van België.

Kamperen in Luxemburg

Vanaf de camping in Luxemburg (Luxembourg in het Frans) start je de meest fantastische wandel- en fietsroutes die je meevoeren langs steile hellingen, adembenemende valleien, ontspringende rivieren, kastelen, burchten en tal van pittoreske dorpjes die her en der te vinden zijn in deze prachtige kampeerregio. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in Luxemburg.

Campings Luxemburg

De diverse campings in Luxemburg liggen mooi verspreid over de regio, maar allen in een prachtige omgeving. Geniet vanaf de camping van geweldige uitzichten en de plaatselijke flora en fauna. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je zult ook voldoende campings in Luxemburg vinden waar je een tent, sta-caravan of bungalow kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Luxemburg te vinden die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en wensen.

Vakantie in Luxemburg

De meeste vakantiegangers kiezen natuurlijk voor een camping in Luxemburg vanwege de rust en al het natuurschoon. In dit deel van de Belgische Ardennen is het heerlijk wandelen en fietsen, maar er zijn genoeg andere activiteiten te ondernemen die er voor zorgen dat je een vakantie zult beleven die bol staat van de activiteiten.

Actievelingen en liefhebbers van sportieve activiteiten kunnen hun hart ophalen in Luxemburg. Ga bijvoorbeeld kajakken, raften, rotsen beklimmen, ondergrondse grotten verkennen, survivallen, quad rijden, mountainbiken en nog veel meer van dit soort sportieve aangelegenheden. Veel campings in Luxemburg organiseren dit soort activiteiten en anders zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn nooit ver weg.

Liefhebbers van geschiedenis bezoeken natuurlijk het War museum in Bastogne. Laat de verhalen uit de 2de wereldoorlog over de slag om de Ardennen tot leven komen in dit bijzondere museum. Aanrader voor zowel jong, als oud.

Een ander bijzonder stukje historie van Luxemburg en België vind je terug in Chateau de Bouillon, oftewel het kasteel van Bouillon. Het is het oudste en interessantste overblijfsel van het feodale tijdperk in België en mag dan ook eigenlijk niet ontbreken op je to-do list tijdens je vakantie in Luxemburg.

Nog eentje voor de to-do lijst: de grotten van Han. Laat je middels een 100 jaar oude tram tot aan de ingang van de grotten brengen en luister vervolgens aandachtig naar de gids die je rondleidt. Meer dan 200 miljoen bezoekers gingen je voor en dat zegt genoeg over de bijzonderheid van deze attractie.

Het mag je intussen niet ontgaan zijn dat kamperen in Belgische Luxemburg een garantie is op een veelzijdige kampeervakantie die bol staat van de (sportieve) activiteiten en voldoende vertier biedt voor jong en oud.

Meer weten over Belgisch Luxemburg?