Campings Ardennen

Als het om campings in België gaat staat kampeerregio de Ardennen strak bovenaan de wishlist van vakantiegangers die op zoek zijn naar een heerlijke vakantie op de camping in België. Niet zo vreemd ook, want de Belgische Ardennen bieden voor een ieder wat wils: zowel de actieve kampeerder, als hen die op zoek zijn naar rust zullen vinden wat ze zoeken op een camping in de Ardennen.

Kamperen in de Ardennen

Wie gaat kamperen in de Ardennen heeft keuzes te over: kies je voor de rust en geniet je lekker van de prachtige natuur met een goed boek vanaf de camping in de Ardennen of geef je toch liever de voorkeur aan een actieve kampeervakantie en ga je mountainbiken, survivallen  of kanoën? Je bepaalt het helemaal zelf. Er worden voldoende activiteiten georganiseerd op de diverse campings in de Ardennen om een vakantievullend programma in te plannen, maar ook buiten de campings om is er voldoende te beleven in de Ardennen.

Campings Ardennen

De campings in de Ardennen liggen goed verspreid over de kampeerregio. De Ardennen beslaan de provincies Namen, Luik en Luxemburg en in elke provincie zul je dan ook campings aantreffen die tot de kampeerregio ‘De Ardennen’ behoren. Alle campings in de Ardennen zijn overigens goed te bereiken met je eigen camper of auto met caravan.

Op de meeste campings in de Ardennen huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in de Ardennen waar je terecht kunt voor de huur van een tent, bungalow of stacaravan. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in de Ardennen te vinden die voldoet aan alle verwachtingen.

Vakantie in de Ardennen

Tijdens je vakantie in de Ardennen vul je je programma helemaal zelf in. Wil je lekker luieren of wandelen of fietsen in de prachtige natuur? Dan zit je in de Ardennen goed. Liever lekker actief tijdens de vakantie? Geen probleem! Je kunt kiezen uit tal van (sportieve) activiteiten die al dan niet door de campings zelf worden georganiseerd.

Zo gaan veel kampeerders bijvoorbeeld een dagje survivallen in de Ardennen. Beklim rotswanden, ga abseilen, doe mee aan een dropping of verken de ondergrondse grotten onder toezicht van erkende instructeurs.

Andere sportieve activiteiten die je kunt uitvoeren in de Ardennen: kajakken, skydiven, raften, paardrijden, karten, boogschieten, quad rijden en ga zo maar door. Bekijk zeker even de website van Ardennen outdoor als jij een echte thrillseeker bent en wel wat spanning wilt tijdens je vakantie op de camping in de Ardennen.

Liefhebbers van historie mogen natuurlijk het kasteel van Bouillon niet overslaan tijdens hun kampeervakantie in de Ardennen. Het is het oudste overblijfsel van het feodale tijdperk in België en zou dan ook op ieders to-do list moeten staan tijdens de vakantie in de Ardennen.

Ook de grotten van Han mogen natuurlijk niet ontbreken. Al meer dan 20 miljoen vakantievierders gingen je voor en dat is niet zomaar. Alleen de rit in de 100 jaar oude tram die je naar de ingang van de grotten brengt is al spectaculair genoeg, laat staan hoe je de boottocht op de ondergrondse rivier zult ervaren! De gids die je begeleidt tijdens de verkenningstocht zal je wegwijs maken in de eeuwenoude historie van deze bijzondere grotten.

Het zal inmiddels geen verassing meer voor je zijn dat de Ardennen je een veelzijdige kampeervakantie zullen bieden en zo garant staat voor plezier voor jong en oud tijdens hun verblijf op de camping in de Ardennen.

Meer over de Ardennen?