Campings Luik

Als je gaat kamperen op de camping in Luik (België) doe je dit meestal vanwege het natuurschoon in de omgeving. De Belgische Ardennen liggen dan ook om de hoek, net als overige kampeerregio’s als Nederlands Limburg, Belgisch Limburg, Luxemburg, Vlaams-Brabant en Namen. Er is dan ook voldoende te beleven voor jong en oud op de camping in Luik (Liège op z’n Waals).

Kamperen in Luik

Het is niet voor niets dat kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Luik. Natuurlijk kun je prachtig wandelen en fietsen in de natuur, maar ook voor de echte thrillseekers is er meer dan genoeg te doen in Luik en de omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van raften, beklimmingen, mountainbiken, kanoën en tal van andere sportieve activiteiten? Met steden als Maastricht, Hasselt, Genk, Namen en natuurlijk Luik zelf is er ook voor de minder actieve kampeerder genoeg te zien en te beleven tijdens de vakantie op de camping in Luik.

Campings Luik

Het zal je niet verbazen dat de meeste campings in Luik in een geweldige natuuromgeving zijn gesitueerd. Slechts een enkele camping ligt vlakbij de stad, maar het merendeel zul je terugvinden in de Ardennen.

Bij de meeste campings in Luik huur je een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar je zult bij een aantal campings in Luik ook de mogelijkheid vinden om een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent,

Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Luik te vinden die aansluit bij ieders persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie in Luik

Dat je geweldig kunt wandelen en fietsen in de Ardennen moge duidelijk zijn en dat je er vele actieve (sport) mogelijkheden zult vinden mag ook geen geheim meer zijn. Kijk voor alle (sportieve) activiteiten eens op de website van Ardennen Activiteiten.

Maar een bezoekje aan de stad Luik zelf mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens je kampeervakantie op de camping in Luik. In deze historische stad zijn tal van musea, monumenten en andere bezienswaardigheden te bezoeken. Het zijn er zoveel dat het onmogelijk is om ze hier allemaal te benoemen. Bezoek dan zeker ook de officiële website van Luik om alle belangrijke bezienswaardigheden in Luik te ontdekken. Zeker weten dat er voor ieder type vakantieganger wel wat bij zit!

Erg leuk om hier aan toe te voegen is een boottocht over de Maas. Van oorsprong was dit natuurlijk een belangrijke handelsroute, maar tegenwoordig zul je ook behoorlijk wat toeristen op het water tegenkomen. Laat je vervoeren langs de kathedraal, het historisch hart van Luik en de omliggende wijken Outremeuse-Simenon en Le Sentier des Coteaux.

Wanneer je het echte Luik wilt proeven (en horen en zien) mag je de zondagsmarkt La Batte ook niet overslaan tijdens je vakantie op de camping in Luik. Iedere zondag wordt de markt gehouden aan de kades van de Maas. Je vindt er van alles: van exotische vissen tot handgemaakte kleding. Slenter langs de marktkraampjes en plof vervolgens neer op één van de gezellige terrasjes die hier te vinden zijn.

Het zal je intussen vast niet ontgaan zijn dat een vakantie in Luik meer is dan het natuurschoon van de Ardennen. Er zijn voor ieder type vakantieganger voldoende activiteiten en bezienswaardigheden te vinden die voor een vakantievullend programma kunnen zorgen. Je hoeft je dan ook nooit te vervelen tijdens je vakantie op de camping in Luik!

Meer weten over Luik?