Campings Namen

Kamperen op de camping in Namen (Namur op z’n Frans) is bivakkeren in het mooiste stukje van België. In de prachtige Waalse provincie is België op z’n authentiekst en schreeuwt er om om al wandelend of fietsend verkend te worden. Je kunt echter ook goed de auto pakken en omliggende kampeerregio’s als Henegouwen, Luik, Luxemburg en natuurlijk Frankrijk ontdekken. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping in Namen kiezen!

Kamperen in Namen

Wie gaat kamperen in Namen zal ontdekken dat de provincie rondom de hoofdstad Namen misschien wel het vriendelijkste stukje van Wallonië is. Niet gek ook, want wie wilt hier nu niet leven in deze geweldige natuuromgeving?! De Belgische Ardennen zijn hier minder ruig dan in het oosten en lonen dan ook om te voet of per fiets ontdekt te worden. Vanaf de campings in Namen start je je wandel- of fietsroute die je langs eeuwenoude stadjes en bijzondere bezienswaardigheden voert. Je hoeft je dan ook nooit te vervelen op de camping in Namen.

Campings Namen

De campings in Namen liggen mooi verspreid over de kampeerregio, maar vrijwel allemaal middenin de natuur. Het is dan ook heerlijk tot rust komen op de campings in Namen.

Bij de meeste campings in Namen huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in Namen te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een tent, sta-caravan of bungalow zodat je van alle gemakken voorzien bent. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Namen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van eenieder.

Vakantie in Namen

Je vakantie in Namen staat voornamelijk in het teken van rust en overweldigend natuurschoon. Stap op de fiets of bind de wandelschoenen onder en trek er op uit. Verken de omgeving en strijk neer in de pittoreske stadjes en dorpjes die je tegen de uitlopers van de Belgische Ardennen zult vinden.

Een bezoek aan de gelijknamige stad mag tijdens je kampeervakantie in Namen natuurlijk niet ontbreken. De stad waar het Waalse parlement zetelt is een bron van historie en bijzondere bezienswaardigheden. Het zijn er teveel om allemaal op te noemen. Neem daarom zeker even een kijkje op de website Namur.be.

Natuurlijk vind je in de provincie Namen ook de rivier de Maas. Een absolute aanrader tijdens je verblijf op de camping in Namen is dan ook een rondvaart over de Maas. Tijdens de rondvaart ontdek je tal van historische wetenswaardigheden en verken je Namen als kampeerregio eens vanaf een hele andere kant: vanaf het water!

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Namen als kampeerregio alles in huis heeft om je vakantie tot een regelrecht succes te maken. En lukt het je niet om alle bezienswaardigheden in 1 vakantie in te plannen? Boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Namen!

Meer informatie over Namen?