Campings Henegouwen

Wie op zoek is naar een ‘onontdekte’ kampeerregio in België zit in Henegouwen (Hainaut op z’n Frans) helemaal op z’n plek. Hier kan het echt alle kanten op: je verblijft op een camping die gelegen is in de uitlopers van de Ardennen en zult dus genieten van de prachtige natuur die je hier vindt, maar een uitstapje naar een grote stad of omliggende kampeerregio’s als West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Namen en natuurlijk Frankrijk is zo gemaakt!

Kamperen in Henegouwen

Wanneer je gaat kamperen in Henegouwen zul je van tevoren goed na moeten denken over je tijdsplanning. Er is hier namelijk zoveel te doen en te beleven dat het een lastig karwei wordt om dit allemaal in 1 kampeervakantie te plannen. Maar niet getreurd: als het je niet lukt om alle bezienswaardigheden en uitstapjes in één vakantie te plannen, boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Henegouwen?

Campings Henegouwen

De campings in Henegouwen liggen mooi verspreid over de regio waarbij de prachtige natuur nooit ver weg is. De campings in Henegouwen vormen dan ook het ideale vertrekpunt voor mooie wandel- en fietstochten. Meestal huur je bij de campings in Henegouwen een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook campings in Henegouwen te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een bungalow, tent of sta-caravan zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in Henegouwen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Henegouwen

Waar moet je beginnen tijdens je vakantie in Henegouwen? Begin je met één van de mooie wandelroutes door het prachtige landschap wat je hier vindt of stap je liever op de fiets en verken je Henegouwen het liefst al fietsend? Je hebt tal van mooie routes tot je beschikking waarmee je al een vakantie op zich kunt vullen.

Je vakantie in Henegouwen is natuurlijk niet compleet wanneer je de hoofdstad van de provincie, Bergen, niet bezoekt. De Waalse stad Bergen (Mons op z’n Frans) kent een eeuwenoude historie, maar staat nu vooral bekend als studentenstad. De stad is minder populair bij toeristen terwijl er genoeg te zien en te beleven valt. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden op de website Mons2015.

Wie liever de toerist uithangt in bekende Belgische steden rijdt natuurlijk naar Kortrijk en/of Brussel. Ook Charleroi is een stad waar je je ogen uit zult kijken. De topattracties in deze steden zijn te uitgebreid om hier te benoemen. Ontdek de belangrijkste toeristische trekpleisters door op de betreffende stad te klikken.

Zo dicht bij de Franse grens kun je er eigenlijk niet omheen en zul je wel een bezoekje moeten brengen aan buurland Frankrijk. Net over de grens tref je een drietal Nationale Parken die het bezoeken meer dan waard zijn en wie verder doorrijdt zit binnen enkele uren in Parijs. Ideaal om een dagje te cityhoppen tijdens je vakantie op de camping in Henegouwen.

Het zal je intussen niet meer verbazen dat deze relatief onbekende kampeerregio veel meer in petto heeft dan je op voorhand zou denken. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer kampeerders kiezen voor een kampeervakantie op de camping in Henegouwen!

Meer weten over Henegouwen?