Campings Noord-Nauw van Calais

In het uiterste noordwesten van Frankrijk, op de grens met België, vinden we de populaire kampeerregio Noord-Nauw van Calais. Nord-Pas-de-Calais (zoals de streek op z’n Frans wordt genoemd) noemt men ook wel de Franse Nederlanden en ligt op hooguit twee uur rijden vanaf wereldsteden Brussel, Londen en Parijs. Je kunt dan ook alle kanten op vanaf de campings in Noord-Nauw van Calais!

Kamperen in Noord-Nauw van Calais

Wie gaat kamperen in Noord-Nauw van Calais bevindt zich in een gebied met een rijke historie als grensgebied tussen Frankrijk en Nederland, maar ook in een regio waar je tal van overblijfselen zult vinden uit beide wereldoorlogen. De campings in Noord-Nauw van Calais zijn dan ook een prima uitgangspunt voor zowel culturele uitstapjes waar je cultuur en historie opsnuift, als uitstapjes naar de kust en misschien zelfs wel Engeland via de kanaaltunnel.

Campings Noord-Nauw van Calais

De campings in Noord-Nauw van Calais liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Zo vind je bijvoorbeeld campings in Noord-Nauw van Calais die gesitueerd zijn in gezellige badplaatsen aan zee, maar ook campings die dieper landinwaarts liggen in de buurt van aangrenzende kampeerregio’s als Picardië en Champagne-Ardennen. Bij de meeste campings in Noord-Nauw van Calais huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Noord-Nauw van Calais die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Noord-Nauw van Calais

De campings in Noord-Nauw van Calais beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Noord-Frankrijk.

Noord-Nauw van Calais is veelzijdig als kampeerregio en vakantiegangers kunnen dan ook volop keuzes maken. De kust is bijvoorbeeld heerlijk om te genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Badplaatsen als Le Touquet en Boulogne-sur-mer staan garant voor vertier voor jong en oud. Lekker luieren op het strand en ’s avonds heerlijk eten en drinken in de gezellige restaurants waar de vis rechtstreeks uit de zee komt. Iets met ‘leven als een god in Frankrijk’.

Nooit ver bij de campings in Noord-Nauw van Calais vandaan ligt natuurpark Parc Naturel Régional du Boulonnais. Je treft er glooiende weilanden, boomgaarden, marmerplateau’s en krijtrotsen aan. Het gebied is dan ook erg geliefd onder de kampeerder die van mooie wandelingen en fietstochten houdt.

Ook erg leuk om te doen tijdens je verblijf op de campings in Noord-Nauw van Calais is het berijden van de beroemde Route des Villes fortifiées. Deze tocht voert je langs 24 bijzondere steden zoals Gravelins, Maubeuge en natuurlijk Lille, de hoofdstad van Noord-Nauw van Calais. De steden staan bol van de bijzondere bezienswaardigheden en je zult dan ook tijd en ogen tekort komen als je de route besluit te nemen tijdens de kampeervakantie in Noord-Nauw van Calais.

Tijdens je kampeervakantie in Noord-Nauw van Calais kun je er niet omheen: invloeden uit de wereldoorlogen. De talloze begraafplaatsen, monumenten, parken en musea zijn de getuigen die de verhalen vertellen over deze donkere periodes in de geschiedenis van de mensheid. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in Loos-en-Gohelle, Notre Dame de Lorette, Vimy en Arras.

Al met al biedt Noord-Nauw van Calais je als kampeerregio een bijzonder veelzijdige kampeervakantie in een historische, maar tegelijkertijd prachtige regio in Frankrijk op nog geen paar uur rijden van Nederland.

Meer weten over Noord-Nauw van Calais?