Campings Auvergne

Wanneer je elke ochtend wakker wilt worden midden in de prachtige natuur van Frankrijk, dan is een verblijf op één van de campings in Auvergne echt een aanrader. Deze kampeerregio is gelegen in het Centraal Massief en bestaat uit vulkaangebergte en plateaus. De provincie is omgeven door de kampeerregio’s Limousin, Centre, Bourgondië, Rhône-Alpes en Languedoc-Rousillon. De bergachtige omgeving en het vele groen nodigen uit tot lange wandeltochten en prachtige fietstochten. Het is wel een bergachtige omgeving, dus fietsen is vaak bergopwaarts. De wielrenner in je kan hier dan ook naar hartenlust klimmen en trainen tijdens de kampeervakantie op de campings in Auvergne.

Kamperen in Auvergne

Niet alleen de wonderschone natuur is een reden om juist deze kampeerregio te bezoeken, maar ook de vele bezienswaardigheden die deze provincie herbergt. De natuurliefhebber en de rustzoeker kan hier echt het back to nature gevoel ervaren. Kinderen kunnen in deze omgeving een avontuurlijke tijd beleven op de vele riviertjes. Raften, canyoning, kanovaren en vissen vangen, kan hier volop. Vanuit de campings in Auvergne sta je zo midden in de natuur. En het mooie is, elke dag dat je wakker wordt op de camping snuif je de frisse lucht op en ontwaak je in de schoonheid van de omgeving. Dat is pas fijn wakker worden.

Campings Auvergne

De campings Auvergne zijn allen rustig gelegen te midden van de natuur. Je kunt in deze kampeerregio heerlijk ontspannen, maar ook avontuurlijke outdoor activiteiten beleven. De vele riviertjes zijn een goede plek om bij te komen aan het kabbelende water of om te vissen. Vanuit je kampeerplek heb je toegang tot de prachtigste wandelroutes. Wil je liever met de auto op pad? Je kunt vanaf de campings in Auvergne vele middeleeuwse plaatsen bezoeken of één van de vele kastelen bezichtigen. Kinderen kunnen vrij spelen op de camping in Auvergne en een duik nemen in het verkoelende water van het zwembad. Poedelen in de rivier kan natuurlijk ook, want deze is nooit ver weg bij de campings in Auvergne.

Vakantie in Auvergne

De campings in Auvergne zijn een uitstekende uitvalsbasis om de kastelenroute te rijden. Je kunt maar liefst vijftig kastelen bezoeken. Om in dezelfde sfeer te blijven, mag een bezoekje aan de middeleeuwse hoofdstad Clermont-Ferrand niet ontbreken. Je kunt in deze stad urenlang slenteren en prachtige historische gebouwen bekijken. Voor kinderen is een bezoek aan themapark Vulcania echt een aanrader. Het is niet alleen erg leerzaam, maar ook super leuk. Nadat je het themapark hebt ontdekt, wordt het tijd voor het echte werk. Vulkaan Puy de Dôme is dé kans om een vulkaan in het echt te aanschouwen.

Naast het ondernemen van uitstapjes en outdoor activiteiten, kun je in deze kampeerregio ook heerlijk ontspannen in Vichy. Deze plaats staat bekend om de vele kuuroorden waar Europeanen van heinde en verre naar toe komen om eens goed te relaxen.

Het is dan ook altijd goed toeven op de campings in Auvergne en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk.

Meer weten over Auvergne?